Gemma Mengual i Roger Coma, primers ambaixadors del cava

30/09/2016 - 07:40h
La Confraria del Cava ha revelat aquest dijous un dels secrets més ben guardats d’aquest 2016: el nom dels primers ambaixadors del cava. Durant la presentació de la 35a Setmana del Cava, que es va fer a la seu de l’entitat al barri de Torre-ramona (Subirats) –i amb l’edició del 3d8 ja tancada–, l’entitat va fer públic que la nedadora de sincronitzada Gemma Mengual i l’actor Roger Coma són els escollits per rebre aquesta distinció, que es va crear després de la desaparició de la figura de la Reina del Cava.
La Confraria va anunciar a començaments de juny que ja no reconeixeria més reines del cava, perquè volia adaptar la celebració “als nous temps”, van dir des de l’entitat, tot i que van desvincular la decisió de la polèmica que va generar una moció de la CUP demanant a l’Ajuntament de Sant Sadurní que no cedís el balcó del consistori per acollir una celebració que consideraven “sexista”.

La desaparició de la Reina del Cava –es coronaven des de feia 34 anys– ha comportat un replantejament integral de la celebració que el dissabte 8 d’octubre tindrà com a escenari la plaça de l’Ajuntament de Sant Sadurní. Enguany ja no hi haurà cercavila pels carrers del municipi, sinó que se centralitzarà tot en un mateix espai. A diferència dels anys anteriors, l’acte en què Roger Coma i Gemma Mengual seran homenatjats tindrà lloc a peu de plaça (i no al balcó de la casa de la vila) amb la finalitat d’acostar, encara més, aquest acte de la Setmana del Cava als ciutadans.
El reconeixement de Roger Coma i Gemma Mengual es farà en el marc de la inauguració de la 35a Setmana del Cava, que començarà a les 20 h amb l’actuació dels Bastoners del País del Cava i del Ball de Gitanes de Sant Sadurní, a la plaça de la Vila. A les 20.30 h s’ha programat un espectacular mapping en homenatge al pagès i al cavista, amb guió de la companyia teatral Comediants. Hi participaran el Ball de Pagesos i els 7 Savis de Grècia de l’Associació de la Festa de la Fil·loxera, que ja formaven part de la celebració tradicional. Després, es nomenaran els nous ambaixadors del cava. Per finalitzar l’acte, la Confraria del Cava proposarà un brindis conjunt amb tots els majors d’edat que siguin a la plaça, que es rubricarà amb una foto històrica a la capital del cava.
 
Nou cartell
La Confraria del Cava també va donar a conèixer ahir el cartell promocional de la 35a Setmana del Cava, obra de l’artista Josep Moscardó, i que és fidel a l’estil realista que l’ha convertit en un dels pintors més reconeguts dels últims temps. A l’obra s’hi veu una barca amb quatre tripulants que gaudeixen relaxats d’una copa de cava.
Per altra banda, l’entitat va avançar que enguany ha decidit distingir com a Dama Confrare d’Honor la cuinera Carme Ruscalleda, xef del restaurant Sant Pau, que actualment té set estrelles Michelin. Ruscalleda, que és ambaixadora de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016, serà investida Dama Confrare d’Honor en la cerimònia d’Investidura Tardoral que enguany es tornarà a celebrar a la seu de la Confraria del Cava, el divendres 14 d’octubre. Al seu costat, s’investiran també diverses personalitats com a Confrares de Mèrit i de Número.
Altres actes destacats de la 35a Setmana del Cava seran el 34 Congrés Internacional del Cava (que es farà dimecres a les caves Juvé & Camps d’Espiells), el Simposi “El cava i la comunicació”, la Investidura dels Joves Confrares, la X Cursa Solidària País del Cava –el 30 d’octubre– o la Nit Solidària del Cava, que tindrà lloc a finals de novembre.
La presentació d’ahir al vespre la va presidir la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, que va estar acompanyada del president de la Confraria del Cava, Toni de la Rosa i Torelló i del president dels Joves Confrares, Rubén Pedregosa. També hi assistiran l’alcaldessa de Sant Sadurní, Maria Rosell; l’alcalde de Subirats, Pere Pons; el president del Consell Regulador del Cava, Pere Bonet, i el president de l’Institut del Cava, Jaume Gramona, entre d’altres.

També et pot interessar

Comentaris