Calafell inaugura l’espai empresarial Vilarenc Zenit

Avatar
17/03/2016 - 18:44h
El centre empresarial Vilarenc Zenit de Calafell ha obert portes oficialment aquest dijous, tot i que ja funciona des de fa alguns mesos. El centre, creat per fomentar l’aparició de nous projectes empresarials i professionals, neix obert a tota la comarca del Baix Penedès i amb la finalitat de generar prosperitat i ocupació.

El Vilarenc Zenit, segons l’Ajuntament de Calafell, no és un simple allotjament d’empreses, sinó un espai d’interrelació d’empreses. La tinent d’alcalde de Qualitat de Vida de l’Ajuntament de Calafell, Helena Rubio, ha explicat en l’acte d’inauguració oficial que “al Vilarenc Zenit hi entraran idees i en sortiran projectes amb futur. La missió del centre és oferir les eines perquè les idees dels emprenedors es puguin desenvolupar”. Rubio ha afegit que “ho farem, òbviament, llogant espais i equips, però també donant formació i assessorament i acompanyant les persones emprenedores”.
 
De la seva banda, l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha definit el Vilarenc Zenit com “un punt de referència per a tot el món empresarial i els negocis”. Ferré ha recordat que el centre va començar a gestar-se fa prop de vuit anys, amb els canvis urbanístics que van salvar la Masia del Vilarenc, que avui l’acull junt amb la resta de serveis de la regidoria de Treball de l’Ajuntament. “Amb la feina dels diferents consistoris que han anat passant, s’ha anat rehabilitant i adequant la masia, amb escoles taller, plans d’ocupació i altres fórmules”, ha dit també Ferré.
 
El Vilarenc Zenit compta amb despatxos de lloguer, fixes o puntuals per dies o hores, i d’una sala de coworking (treball en espai compartit). També disposa d’una sala de reunions contractable puntualment, així com un espai office per descansar, menjar… Altres espais de la Masia del Vilarenc
poden contractar-se també per a activitats puntuals. Els espais fixes estan disponibles les 24 hores del dia, els set dies de la setmana, per als seus usuaris. Aquests serveis s’ofereixen a preus realment competitius, raó per la qual l’Ajuntament de Calafell ha establert uns criteris per seleccionar les empreses que s’hi podran acollir. Entre els requisits, hi ha la viabilitat econòmica del projecte; que les iniciatives tinguin relació preferentment amb les noves tecnologies, el turisme, la cultura, el lleure o la sostenibilitat ambiental; el grau d’innovació; l’aplicació de tecnologies de la informació i la comunicació; la creació neta d’ocupació; i l’experiència prèvia, entre altres.

 

El Vilarenc Zenit ha rebut el suport del Fons Social de la Unió Europea i de la Generalitat, però al llarg dels anys tot el projecte desenvolupat a la Masia del Vilarenc ha comptat amb l’ajut d’altres administracions com la Diputació de Tarragona.

També et pot interessar

Comentaris