Els visitants donen un notable alt al XIX Cavatast de Sant Sadurní

05/10/2015 - 10:16h
La pluja no ha aconseguit enterbolir els bons resultats que el Patronat de Turisme de Sant Sadurní preveia pel Cavatast d’enguany. Tal com ha reconegut el regidor de Comerç de l’Ajuntament, Josep Subirana, la valoració que se’n fa des de l’administració és “molt positiva”, ja que malgrat les previsions meteorològiques adverses -de fet, dissabte al matí va ploure intermitentment- totes les activitats han comptat amb una bona afluència de públic.

El Patronat no acostuma a donar dades exactes dels visitants que passen cada any per la mostra (el 2014 es calcula que van ser uns 33.000), però aquesta setmana sí que ha fet públics els resultats de 400 enquestes que es van fer durant el Cavatast per preguntar per la qualitat de la proposta. Una de les dades més significatives del document és que els enquestats han donat una puntuació del 8,5 sobre 10 a la fira, fet que suposa un notable alt. Aquesta bona acceptació es palpa també en el fet que la majoria dels que van respondre al qüestionari asseguren que tenen la intenció de repetir l’experiència.
Una altra de les dades remarcables de l’enquesta feta a peu de carrer és el potencial futur del Cavatast, que queda palès en el fet que el 30% de les persones que hi han passat enguany no hi havien estat abans. Aquest percentatge és 5 punts superior al que es va registrar l’any passat. Pel que fa a la procedència de la gent que ha visitat la Mostra de Caves i Gastronomia, la majoria dels visitants són de la província de Barcelona. Enguany ha augmentat un 10% el públic de l’àrea metropolitana, per bé que s’ha detectat un lleuger descens dels visitants de la comarca.
 
Del qüestionari també se n’extreu que aquest any, els que han passat pel Cavatast han augmentat la despesa que hi han fet, la qual cosa ha produït un augment de persones que han optat per dinar o sopar a la fira. De fet, els estands dedicats a la gastronomia han augmentat en deu punts la recaptació durant la mostra. Aquesta tendència a l’alça també s’ha registrat a la Botiga del Cavatast, que ha venut més que en anys anteriors, amb un total de 1.900 ampolles.
Aquestes només són algunes de les dades que inclou l’estudi que s’ha fet durant el Cavatast, que es presentarà d’aquí a pocs dies, i que, entre d’altres, permetrà conèixer quin és l’impacte econòmic que la mostra té pel municipi.
 
Inauguració accidentada
Tot i que el funcionament de la mostra ha estat excel·lent, va començar de forma accidentada. Les protestes que havien anunciat els sindicats per reclamar una sortida al conveni del sector del cava van marcar la inauguració de la fira, que es va haver de dur a terme sota mesures de seguretat, perquè alguns dels manifestants van increpar el conseller d’Empresa i Ocupació. De fet, la pressió que van fer els sindicats va ser tan gran que les autoritats van haver de passejar per la fira flanquejades per la policia local i els Mossos d’Esquadra.
 
Més tranquil va ser l’acte institucional previ a la inauguració, que es va fer a la Fassina de Can Guineu, i que va comptar amb un convidat de luxe: Llucià Ferrer.
El comunicador va assegurar que allà on va s’erigeix en convençut ambaixador del cava, un producte del qual és “fan declarat”. Tal com ja havia anunciat l’alcaldessa de Sant Sadurní, Maria Rosell, Ferrer va recordar que l’espai “Menú degustació”, que presenta els diumenges a TV3, dedicarà un programa al cava “gràcies a l’Ajuntament i a la Confraria”. Llucià Ferrer va concloure dient que “amb boicot o sense els catalans hem de ser els primers ambaixadors del cava”.
Maria Rosell i el conseller Puig, per la seva banda, van parlar d’enoturisme i van lloar la tasca que es fa des del Penedès en aquesta matèria. Felip Puig, a més, va deixar clar que el turisme del vi és “una aposta de país”.

També et pot interessar

Comentaris