L’empresa tèxtil SISA de Torrelles de Foix deixarà 40 treballadors al carrer

SISA-1-web
25/09/2014 - 12:32h

Els números vermells i la baixada de comandes en picat han abocat a la direcció de l’empresa SISA de Torrelles de Foix, dedicada al sector tèxtil, a prendre una decisió dura: tancar l’activitat de la fàbrica en un màxim de seixanta dies, amb aquesta decisió 40 treballadors engreixaran la llista de l’atur d’un municipi que ja de per si compta amb l’índex més alt d’atur de tota la comarca i n’és un dels més alts de Catalunya. Aquesta és l’última fàbrica important que queda al municipi i malgrat que el consistori torrellenc va aprovar fa pocs dies una proposta votada per unanimitat per tal de buscar una sortida viable per als treballadors tot apunta que SISA tancarà portes en breu.

 

62 anys d’història

La història de SISA es remunta cap l’any 1952. Molta gent del poble es va apuntar per poder treballar-hi molts d’ells compaginant les tasques de pagès o altres treballs per poder formar part de la plantilla. Els primers anys van ser molt bons i l’empresa va anant obrint les portes a nous treballadors fins arribar a tenir una plantilla de 80 treballadors en el temps de màxima esplendor. Eren èpoques glorioses, que mica en mica van anar desapareixent sobretot amb la crisi econòmica dels últims anys. SISA, aguantava ferma al peu del canó i fins i tot va expandir-se amb la compra de les naus de l’empresa Olmos, cosa que suposava la possibilitat de contractar nous treballadors, ja que l’expansió implicava un canvi molt gran en la maquinària i producció. Després de 62 anys en actiu, l’empresa va mantenir fa ben poc una reunió amb el comitè d’empresa per comunicar-los la situació que hi ha a l’actualitat i quines són les mesures que cal adoptar per fer front a un tancament que sembla definitiu. SISA ha anat aguantant el xàfec, però en diferents èpoques s’ha vist abocat a diversos eres temporals amb reducció de jornada. L’any 2009 va entrar en un concurs de creditors i 40 treballadors van ser acomiadats.

Gamesa va iniciar a principis dels vuitanta el declivi de la indústria torrellenca. Després una llista d’empresa que malgrat instal·lar-se al municipi han anat tancant portes com Incofe o la basca Cromoduro o l’empresa local dedicada al prefabricat de construcció de material Torre-Foix, l’última en traslladar-se fora de Torrelles de Foix.

Al municipi ja només queda Polecex, una petita empresa d’una vintena de treballadors dedicada a la fabricació de tubs i mànegues.

També et pot interessar

Comentaris