Afectacions de trànsit al voltant de la plaça Nova de Sant Sadurní

22/09/2014 - 08:46h

 

Des d’aquest dilluns dia 22 de setembre el trànsit de vehicles al voltant de la plaça Nova (plaça Primer Homenatge a la Vellesa) de Sant Sadurní es veurà afectat a causa de les obres a les antigues escoles, que van començar el dia 15 de setembre.

 

Així, per tal d’incidir el mínim possible en el trànsit que es genera al voltant del col·legi Sant Josep i per facilitar també la convivència amb les màquines de treball i els vehicles de l’obra, s’ha tallat únicament el pas al carrer Pau Claris entre el carrer Ensenyança i la Rambla Generalitat. Aquesta via s’habilitarà exclusivament als vehicles autoritzats i el trànsit pesat de l’obra.

D’aquesta manera els vehicles que vulguin accedir a la plaça Nova hauran de fer-ho des del carrer Sant Pere, entrant pels carrers Montserrat (en horari d’illa de vianants oberta, de 7 a 10h i de 15 a 17h) i Fullerachs.

També s’inhabilita l’espai d”aparcament al carrer de Fullerachs en el tram que ocupa tota la façana principal de l’edifici de les antigues escoles. El tancament de seguretat perimetral de l’obra també inclou les voreres dels carrers que envolten l’edifici.

Assegurar l’estructura d’un edifici de gran valor patrimonial

Les obres a les antigues escoles de la plaça Nova van començar ara fa una setmana i es tracta d’una actuació molt necessària per aturar el procés de degradació i assegurar l’estructura d’aquest històric edifici sadurninenc amb gran valor patrimonial.

A finals d’agost es van iniciar els primers treballs de neteja i condicionament per tal d’abordar aquestes obres que tindran una durada aproximada d’un any. En aquests treballs de rehabilitació, s’arranjarà i es netejarà l’edifici actual de totes aquelles intervencions i afegits que es van produir en el passat i que desvirtuen la imatge original de l’immoble.

En aquesta actuació s’enderrocaran els mòduls prefabricats que ocupen part del pati, els porxos metàl.lics, es substituiran els trams de forjat malmesos i es repararan i consolidaran els murs existents.

A nivell extern, es construirà una nova coberta i es restauraran les façanes, preservant la imatge i els cromatismes originals. També es millorarà la impermeabilitat de l’edifici i es renovarà la xarxa de sanejament de l’edifici.

Pel que fa al pati es realitzarà una actuació de millora general d’aquest espai i es reforçaran els fonaments de l’edifici i la base dels murs. Una de les actuacions que incidirà en aquest sentit i que permetrà a més guanyar superfície en el futur ús d’aquest espai serà la construcció d’un soterrani.

L’edifici va tancar les seves portes ara fa deu anys i durant aquest període només s’ha reobert esporàdicament per a acollir les meses en els comicis electorals i com a espai per a la colla de diables Se M’n Refum. De tota manera i per tal de preservar la seguretat, ja en les eleccions europees del passat mes de maig es va decidir traslladar el col.legi electoral a la biblioteca municipal.

El cost total de l’obra ascendeix a 773.500 euros més IVA, dels quals 450.000 euros els aporta la Diputació de Barcelona.

 

També et pot interessar

Comentaris