Telefònica cedirà 45.000 m2 dels terrenys de les antigues antenes a l’Ajuntament de la Granada

06/08/2014 - 16:52h

Després de gairebé vuit anys de lluita i treball constant, aquesta setmana l’equip de govern de l’Ajuntament de la Granada, format per CiU i PSC, anunciava per boca del seu alcalde, Joan Cols, una excel·lent notícia per al poble i de retruc per a la comarca. Un acord amb Telefònica per la qual aquesta cedeix a l’Ajuntament el 45% dels 108 mil metres quadrats que té des de fa uns anys en desús a l’espai de les conegudes antigues antenes de telecomunicació construïdes expressament pels Jocs Olímpics del 1992 al camí de la Carrerada.

I ho farà sense cap cost per les arques municipals. El conveni, signat dijous passat a Madrid, permetrà a l’Ajuntament, després d’un canvi puntual de les normes subsidiàries per requalificar els terrenys, poder obrir una convocatòria perquè empreses interessades puguin instal·lar-s’hi. Per bé que no va voler desvelar el nom, Cols també va assegurar que alguna empresa important a la comarca, i que darrerament s’estava plantejant fins i tot marxar per la manca d’espai, s’hi hauria mostrat molt interessada. De l’empresa només va dir que tenia vinculacions amb el món de la vinya i la biotecnologia. Així, la part que es quedaria en propietat l’Ajuntament seria la zona on hi ha les instal·lacions abandonades -encerclat de color vermell al plànol- i Telefònica seguiria sent propietària de la resta del solar i podria buscar també noves empreses interessades a ubicar-s’hi. “El paper de l’equip de govern és solucionar temes importants com aquest i mirar pel benefici del municipi i la comarca”, va dir Cols que va explicar que aquest canvi comportarà ingressos importants per un municipi petit i amb pocs recursos i que també generarà nous llocs de treball.

Els passos

El primer pas que vol fer l’equip de govern és portar la proposta a través d’un ple extraordinari convocat per aquest dilluns amb un únic punt a l’ordre del dia: modificació puntual de les normes i, a continuació, poder fer el concurs públic perquè les empreses interessades presentin les seves propostes. L’alcalde de la Granada va voler deixar ben clar també que aquest canvi de normes té el vistiplau del Departament d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya i que en cas que finalment el concurs quedés desert “tot quedaria com estava, sense requalificar”. Però es va mostrar confiat en què un cop Urbanisme doni la conformitat la nova empresa pugui treballar en l’adequació de les instal·lacions a la primavera del 2015 i a finals d’any ja sigui operativa el cent per cent.

També et pot interessar

Comentaris