Els treballadors de Robert Bosch anuncien aturades a la planta

Robert Bosch
Imatge d’arxiu d’una protesta dels treballadors de Robert Bosch el 2014.
Avatar
14/05/2014 - 14:43h

UGT, CC.OO i el Comitè d’Empresa de la planta de Robert Bosch a Castellet i la Gornal han expressat públicament la seva negativa a què la millor planta de la divisió a nivell mundial amb millors paràmetres de rendibilitat, els millors de qualitat i els nivells d’entrega més premiats d’aquesta firma sigui venuda. “No hi ha cap raó econòmica perquè Castellet no té cap pèrdua” asseguren. A la vegada exigeixen a la direcció l’obertura d’una taula de negociació i una proposa que garanteixi el futur industrial de RBEC dins el Grup Bosch amb càrrega de treball per la plantilla que actualment és de 430 treballadors.

Defensen que malgrat els esforços fets per la plantilla en forma de millores de productivitat, reducció de l’absentisme, mesures de flexibilitat en la jornada i l’aplicació d’un ERO temporal segueixen sense tenir una solució a l’actual situació i recorden que la gerència del grup havia de presentar a mitjans del 2013 un pla industrial que encara esperen. En definitiva parlen de compromisos incomplerts.

Futur incert

Els treballadors es mostren totalment contraris a la reducció del 63% de plantilla que pretén la direcció i que acabaria amb una planta amb només 160 treballadors l’any 2018 i a la reducció de costos del 26% entre retallades salarials. En definitiva, i des del Comitè d’Empresa, les esperances no són gens esperançadores d’una fàbrica que el 2003 havia comptat amb més de mil treballadors i amb moltes contractacions i que ara presenta una incertesa total. I en aquest tendència admeten que “la cosa pinta negra i sembla un tancament encobert”, però des del Comitè mantenen fermesa i que no es quedaran de braços plegats. “Seguirem lluitant per revertir la situació i comptem amb tota l’ajuda que podem”.

Veuen clar que les causes d’aquesta baixada potencial és degut a la deslocalització en detriment de fàbriques que s’han obert a Hongria i actualment Sèrbia.

I davant la situació actual i la passivitat de la gerència els treballadors de la planta de Castellet han anunciat continuar amb les accions ara però fent visible el conflicte amb protestes a través d’unes aturades parcials de dues hores els tres torns de la fàbrica que ja es van iniciar ahir dijous. Accions que continuaran les dues properes setmanes amb aturades durant aquests dies d’una hora diària. “Tenim la necessitat i l’obligació de mostrar el nostre malestar” i en tot cas si la situació ho exigeix les accions, van dir, “s’intensificaran”.

Finalment van agrair el suport rebut de les administracions com la Generalitat, Consell Comarcal i Ajuntaments de qui en van dir “esperem que quan els necessitem de debò els tinguem al nostre costat i que les paraules no se les endugui el vent”.

També et pot interessar

Comentaris