“Rafea i el Sol”, el Documental del mes al Casal de Vilafranca, divendres i dissabte

05/03/2014 - 11:47h

Divendres, a 1/4 de 9 del vespre i dissabe, a les 6 de la tarda, el Casal de Vilafranca projecta Rafea i el Sol, un documental que mostra el poder de l’educació contra la força de la tradició i la importància de l’empoderament de les dones com a motor de canvis socials. La història es basa en les experiències d’un grup de dones de diferents països (Jordània, Kènia, Burkina Fasso, Guatemala, Colòmbia i India) durant una estada de sis mesos a un centre de la India per esdevenir enginyeres solars. Les directores han nascut a Egipte i s’han format als Estats Units, Jehane Noujaim i Mona Eldaief.

Després de la projecció de dissabte, començarà la taula rodona sota el títol “Què fem per promoure canvis socials?” dinamitzada per la periodista Rosa Vendrell, amb la participació de Deepti Golani (consultora i formadora nascuda a Jaipur-India), Gemma Sivill (emprenedora penedesenca, experta en gerència), Raquel Santiago (lingüista i cantant amateur), Magalí Paramio(enginyera solar) i Tànit Assaf (professora d’àrab jordanocatalana). Lluny del discurs de la queixa i del victimisme, es comentaran experiències exitoses d’aquestes dones, guionistes, actrius i directores de les seves vides. Dones lluitadores en entorns poc engrescadors, okupant espais de lideratge. A l’acabar, es farà un brindis amb cava Júlia Bernet (El Pago) i cava Martina d’Eudald Massana Noya (Sant Pau d’Ordal), al vestíbul del Casal.

Qui vulgui podrà arrodonir la vetllada amb un sopar econòmic obert al bar L’Espurna de Vilafranca al preu de 12 euros (reserves al 650 473 639). L’organització anima les dones i els homes de la comarca a compartir aquest espai de reflexió, debat i festa.

 

 

També et pot interessar

Comentaris