Calafell celebrarà diumenge la XIII Xatonada Popular

04/02/2014 - 15:24h

Calafell inicia aquest proper diumenge, 9 de febrer, les III Jornades Gastronòmiques del Xató, una iniciativa conjunta del Patronat Municipal de Turisme i els restauradors del municipi per promocionar el xató de Calafell. I el mateix diumenge celebrarà la XIII Xatonada Popular de Calafell.

Durant un mes, fins diumenge 9 de març, sis restaurants del municipi adherits a La Ruta del Xató oferiran en els seus menús basats en el xató de Calafell. Així mateix, els 10 primers clients d’aquests restaurants que tastin el xató, tindran una entrada gratuïta per visitar el Castell de Calafell, la Ciutadella Ibèrica i el Museu Casa Barral a fi i efecte de promocionar conjuntament el Calafell gastronòmic i el Calafell cultural.

En aquesta tercera edició de les Jornades Gastronòmiques del Xató de Calafell hi participen els restaurants A Can Pilis, Casa Pedro, Eusebio, Vell Papiol, Las Brasas i La Bodegueta del Pa Torrat.

Xatonada Popular

Així mateix, com apuntàvem, diumenge se celebrarà la XIII Xatonada Popular de Calafell, que enguany tindrà lloc a la Plaça Catalunya, ja que aquesta és una festa itinerant que cada any té lloc en un dels tres principals nuclis del municipi. En aquesta tretzena edició el Patronat de Turisme de Calafell posarà a la venda 750 racions a un preu de 6 euros cadascuna, i que inclourà: pa, xató, i vi D.O Penedès.

La Xatonada començarà a les 10h del matí i tindrà un espai de tast del xató, que anirà a càrrec de cinc restaurants del municipi que formen part de la Ruta del Xató: A Can Pilis, Casa Pedro, Eusebio, Las Brasas i La Bodegueta del Pa Torrat. També hi haurà un taller infantil de xató, on els alumnes de 3er. a 6è. de primària aprendran a fer l’autèntic xató de Calafell, amenitzat pel grup d’animació deParranda i dirigits pels mestres xatonaires de Calafell. Per finalitzar, se’ls lliurarà un diploma acreditatiu per la seva participació.

A més a més i com en anys anteriors, també hi haurà una fira d’aliments artesanals i en el transcurs de la Xatonada també es farà la 5a Trobada d’intercanvi de plaques de cava.

També et pot interessar

Comentaris