L’EINA del Vendrell sol·licita programes de formació i ocupació per a un total de 700 persones

27/11/2013 - 17:11h

Durant aquest mes de novembre, l’EINA del Vendrell ha sol·licitat al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) un conjunt de programes subvencionats, per un import d’1,5 milions d’euros, per atendre un total de 700 persones per a la seva formació o contractació. El SOC resoldrà en breu les sol·licituds presentades i durant el mes de desembre es farà el procés de selecció per tal de poder iniciar els cursos i els contractes a partir del proper mes de gener. El regidor d’Ocupació de l’Ajuntament del Vendrell, Kenneth Martínez, fa una crida a totes aquelles persones que puguin estar-hi interessades que s’adrecin al més aviat possible a les dependències de l’EINA per rebre informació i orientació dels tècnics i per tramitar les sol·licituds.
En concret, tenint en compte el perfil de les persones aturades i les necessitats del mercat laboral del municipi, des de l’EINA s’ha sol·licitat al SOC el següent: 10 cursos adreçats a persones aturades majors de 16 anys (2 d’Activitats auxiliars de comerç, 1 d’Activitats de venda, 1 de Creació i gestió de microempreses, 1 d’Activitats auxiliars de magatzem, 1 d’Organització i gestió de magatzems, 1 de Confecció i publicació de pàgines web, 1 d’Informàtica i Gestió i 2 d’Anglès d’atenció al client; la contractació de dos tècnics per dinamitzar l’espai de recerca de feina i per assessorar i orientar els usuaris (es calcula uns 400) a l’hora de concretar el seu procés de cerca de feina; la contractació d’un tècnic d’assessorament empresarial amb l’objectiu de donar suport integral a persones emprenedores per tal de crear, consolidar i fer créixer la seva pròpia empresa; la contractació de quatre tècnics ocupacionals per tirar endavant el projecte “Joves per l’ocupació”, i un programa per a l’adquisició d’experiència professional adreçat a 80 joves que no tenen el títol de l’ESO, que ofereix formació i contractació laboral a empreses en les especialitats d’auxiliar de comerç, auxiliar de magatzem, operacions bàsiques de cuina i auxiliar de manteniment en electromecànica de vehicles.

Dins del programa “Treball als barris”, que s’emmarca en el Pla de Barris del Vendrell, s’ha sol·licitat: la Casa d’Oficis d’Imatge i So adreçada a 8 joves que tenen el títol de l’ESO; tres cursos de llengües estrangeres (anglès i rus) per millorar les competències lingüístiques a 70 persones aturades i a 20 empresaris del sector de l’hostaleria i turisme; i 23 plans d’ocupació (15 peons, 1 dinamitzador comercial, 1 dinamitzador del Local Sant Joan, 1 formador TIC i 5 peons de manteniment d’edificis).

I en el programa de Servei d’Ocupació s’ha sol·licitat subvenció per a 6 peons de via pública, 2 peons d’ensenyament, 3 peons de medi ambient, 3 auxiliars de suport, 2 auxiliars per a la biblioteca, 1 treballador social i 1 tècnic de medi ambient.

D’altra banda, el SOC ha ofert a l’EINA tres contractes per a persones que reben la Renda Mínima d’Inserció, la selecció de les quals es farà en col·laboració amb la Regidoria de Serveis Socials.

Kenneth Martínez confia que el SOC concedeixi en la seva totalitat tot el que s’ha sol·licitat, la qual cosa ajudarà a la tasca que es fa des de l’EINA en la lluita contra l’atur al municipi.

Properament, al web de l’EINA (www.leina.org) s’aniran publicant els programes aprovats i els requisits necessaris per poder-hi optar. De totes maneres, el regidor d’Ocupació demana que les persones que hi estiguin interessades s’apropin a les dependències de l’EINA.

També et pot interessar

Comentaris