EL CCAP busca 30 joves en situació d’atur per participar en un projecte d’inserció laboral

09/10/2013 - 12:58h

El Servei Comarcal de Joventut, en col·laboració amb la Direcció General de Joventut de la Generalitat i la Gerència de Serveis d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, organitza una segona edició del projecte Fórmula Jove. Els objectius d’aquest projecte són facilitar el retorn dels participants al món educatiu i facilitar la seva inserció laboral.
Les persones joves que finalitzin amb èxit les 200 hores de formació tindran 4 acreditacions: Competències en tecnologies de la informació i la comunicació (certificat ACTIC), Peó auxiliar agrícola (de la vinya i de l’olivera), Carnet de conducció de tractor i Carnet de carretoner.

L’aprenentatge serà fonamentalment pràctic i inclourà el coneixement de l’entorn, la inserció laboral i la formació en un ofici com a auxiliar agrícola. La formació teòrica s’impartirà a l’Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech, de Sant Sadurní d’Anoia, i es basarà en la introducció a la vinya, la poda de producció, la plantació i la conducció del cep, la maquinària vitícola i la poda en verd. A més, es faran 70 hores de pràctiques en empreses del sector vitivinícola que col·laboren desinteressadament en el projecte.

La resta de sessions es faran a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, on també es faran les tutories grupals i individuals. En el projecte hi col·laboraran professionals d’altres serveis del Consell Comarcal i d’altres institucions de la comarca (Vinseum, SAFAD, etc.).

Per participar en el projecte Fórmula Jove cal inscriure’s i participar en les entrevistes de selecció que es faran durant el mes d’octubre. Cal tenir entre 18 i 24 anys, estar en situació d’atur i no estar estudiant (tindran preferència les persones que no hagin finalitzat l’ESO). La inscripció s’ha de fer a través del web del Servei de Joventut del Consell Comarcal de l’Alt Penedès (www.dinamo.cat).

El procés d’inscripció es tancarà un cop hagin estat seleccionats els 30 participants. 

També et pot interessar

Comentaris