La Fira de Santa Teresa del Vendrell guanya presència del comerç local

alt
30/09/2013 - 16:28h

La Fira de Santa Teresa del Vendrell 2013, que s’ha presentat aquest dilluns a l’ajuntament, celebrarà enguany del 10 al 13 d’octubre amb un increment global d’expositors, fins als 150, i amb un important pes específic dels certàmens biennals de la Fira de Ceràmica i del Mostraví. Un any més, la fira vendrellenca arrenca amb la voluntat de ser un gran aparador comercial repartit entre la Rambla, el Pèlag i la Plaça de la Sardana i esdevenir alhora la gran cita cultural de tardor a la capital del Baix Penedès.

Pel que fa a la participació empresarial, la Fira d’enguany comptarà amb 150 expositors, distribuïts pels següents sectors: 27 expositors al sector del Mostraví i 12 a l’espai d’alimentació de la plaça de la Sardana, 65 multisectorials i 21 de la Fira de Ceràmica, a la Rambla, 14 al carrer de l’Art –ubicat al c/Apel·les Fenosa- i 11 al sector de l’automoció. Aquest últim sector, ubicat al pàrquing del Pèlag, està coordinat pel Centre d’Iniciatives i Turisme i enguany incorporarà com a novetat un circuit de karts a càrrec del Karting Vendrell que permetrà gaudir d’exhibicions i d’un circuit de prova.

De la participació empresarial d’aquesta 184a edició, la regidora de Promoció Econòmica n’ha destacat l’augment d’expositors locals, que ja representen pràcticament el 50% de les empreses presents a la fira. Per l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, aquest és un fet remarcable perquè demostra la importància que el comerç vendrellenc dóna a la pròpia fira com a eina de desenvolupament i creixement”. En aquest sentit, el batlle ha ressaltat la capacitat d’adaptació i de superació de la Fira del Vendrell, que li ha permès superar amb èxit els darrers 6 o 7 anys de crisi econòmica.
Enguany, i precisament per tal d’ajudar les empreses a poder assumir el cost de tenir representació al certamen, el Patronat de Promoció Econòmica ha plantejat uns estands lleugerament més petits que altres anys, que tenen un lloguer més barat. El regidor de Promoció Econòmica, Jaume Escarré, ha agraït l’esforç de tots els empresaris que aposten per la fira del Vendrell, alhora que ha recordat que tradicionalment, la del Vendrell és una fira que resulta positiva per les firmes comercials que hi
tenen presència.

També aquesta és la línia que s’ha seguit al Mostraví, per tal d’incentivar la presència de més cellers a la mostra. El certamen d’enguany, ubicat a la Plaça de la Sardana, pretén potenciar i difondre el coneixement sobre el món del vi i el cava, amb un espai on productors ofereixen les seves degustacions als visitants.

En l’edició d’enguany es podrà trobar un espai amb una representació de cellers i bodegues de diferents denominacions d’origen catalanes, així com nombroses referències de vins i caves de la resta de l’estat espanyol. Com a complement, també n’hi haurà un espai des d’on s’oferiran degustacions gastronòmiques per part de representants del sector de la restauració del Vendrell.
En concret, els visitants podran gaudir dels tasts i degustacions que s’hi oferiran adquirint tiquets al preu base d’1€. Per la seva banda, els expositors oferiran els seus tasts a preus que aniran d’1€ a 3€ com a màxim. Així mateix, el públic podrà adquirir la copa commemorativa Mostraví 2013 al preu de 2€.

A més dels tasts i degustacions que s’oferiran als estands dels expositors, els visitants podran gaudir també d’un programa d’activitats complementàries que contribuiran a aprofundir en el coneixement del vi i el cava. En total, s’han programat 7 activitats de tastos i maridatges. Les activitats se celebraran en una carpa específica, i tindran un aforament limitat a 30 persones, per la qual cosa caldrà fer reserva prèvia a través del correu electrònic: mostravivendrell@gmail.com, de la pàgina de facebook www.facebook.com/mostravi i telefònicament, al 977 66 00 92. El preu de les activitats és de 3€, excepte una d’elles, “Maridatge d’ostres i tres vins”, que serà de 10€. També com a novetat, cada vespre-nit la plaça de la Sardana acollirà actuacions de grups de música en directe, que faran que l’horari de tancament d’aquest espai es situï entre les 11 i les 12 de la nit.

Dijous 10 serà el torn de Strings Guitar Trio; divendres del G7Quartet; dissabte de la Sam’s Blues Band i diumenge 13 actuaran els Avoi Jaçç Quartet.

L’altre certamen biennal que tindrà presència enguany a la Fira de Santa Teresa serà la Fira de Ceràmica, ubicada enguany al capdavall de la Rambla, amb expositors catalans i d’altres punts de l’Estat espanyol i amb un grapat d’activitats i tallers paral·lels a la plaça de l’edifici Tobies, molts d’ells pensats pels més petits. Així mateix, des d’aquest divendres 4 d’octubre, la sala del Portal del Pardo acollirà l’exposició dels artistes seleccionats de la VII Biennal de Ceràmica. Aquest mateix dia es donaran a conèixer els tres artistes guanyadors.

D’altra banda, l’aspecte lúdic de la Fira és un altre dels atractius del certamen vendrellenc. Del programa d’actes en destaca, per exemple, la novetat del concert-vermut organitzat pels Nens del Vendrell a la plaça Nova, pel proper 12 d’octubre, amb el grup Els Aixarts, a partir de les 13h. Durant els quatre dies de fira, es podrà gaudir també de les tradicionals actuacions de cultura
popular; del concert de música de gralles a l’Auditori Pau Casals o del 40è Concurs Nacional de Colles Sardanistes, entre altres. Un altre dels plats forts dels actes paral·lels de la Fira serà la diada castellera del diumenge 13 d’octubre que inclourà l’actuació de tres colles, els Nens del Vendrell, la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

També com a novetat, el dilluns 14 d’octubre, atès que és una jornada festiva al Vendrell, s’ha previst un espectacle infantil per dinamitzar la zona de les atraccions de la zona escolar. Per això, de les 17.30h a les 19h, al pati de l’escola Àngels Garriga, s’oferirà l’espectacle La bruixa Rita i en Casimiru de la companyia Encanterium.

També et pot interessar

Comentaris