Comencen les pràctiques als programes d’ocupació de l’EINA del Vendrell

17/04/2013 - 07:56h

Els alumnes de l’EINA que formen part dels diferents programes de formació per a l’ocupació ja han començat a realitzar les primeres pràctiques en diferents àrees de l’Ajuntament del Vendrell i empreses de la comarca del Baix Penedès. Un d’aquests programes és el d’Aturats de llarga durada, el qual té com a objectiu principal millorar l’ocupabilitat i les oportunitats d’inserció de les persones destinatàries mitjançant la seva qualificació professional. Durant la vigència del programa els alumnes realitzaran pràctiques per un període màxim de 15 dies en empreses relacionades amb el món vitivinícola. En aquest programa les empreses contracten els alumnes participants i reben subvencions per aquesta contractació.

Un altre programa és el Joves per l’ocupació, un projecte innovador de suport a l’experiència pràctica de les persones joves entre 16 i 25 anys desocupades que combina accions d’orientació, tutorització i seguiment individualitzat, formació i adquisició d’experiència professional en empreses, facilita la inserció laboral i fomenta el retorn al sistema educatiu. Aquest programa de formació, en alternança amb el treball, pretén estimular la formació i l’aprenentatge de les persones joves que han abandonat el sistema educatiu mitjançant el seu contacte amb l’empresa.

Durant la vigència del programa els alumnes realitzaran pràctiques per un període màxim d’un mes en empreses relacionades amb els mòduls en què s’han format professionalment: electromecànica, comerç i microinformàtica. Les empreses que contracten els alumnes que formen part d’aquest programa es poden acollir a una sèrie d’ajuts.

I també hi ha el programa Formació d’Ofertes en Àrees Prioritàries (FOAP), que té per objectiu fer accions formatives adreçades prioritàriament a persones treballadores en situació d’atur. En aquest cas, el mòdul de formació pràctica en centres de treball té com a finalitat posar en pràctica els coneixements teoricopràctics adquirits en el centre de formació i facilitar el contacte amb l’entorn laboral de l’àmbit corresponent a l’acció formativa: auxiliar de comerç, microinformàtica, enregistrament de dades i activitats de venda.

També et pot interessar

Comentaris