Alerta sobre una estafa en caixers automàtics del Vendrell

Avatar
29/01/2013 - 10:22h

La directora de l’entitat Catalunya Caixa del carrer Roquetes, 1 del Vendrell va alertar a agents de la Policia Local que fan tasques de patrullatge de proximitat sobre l’existència d’una presumpta estafa en els caixers automàtics. El cas ha estat derivat als Mossos d’Esquadra. El funcionament que empren els suposats estafadors és senzill: posen una espècie de “pestanya”a la ranura de sortida dels diners i quan el usuari va al caixer, introdueix la targeta i demana la quantitat de diners que vol la màquina no dóna els bitllets. Aleshores l’usuari creu que és una errada del caixer automàtic i marxa. L’autor de l’engany, però, està a prop, veu sortir a l’usuari, va al caixer, treu la pestanya i troba els diners al treure la pestanya que els retenia.

La recomanació per als usuaris, si veuen que no els surten els diners, és que comprovin l’obertura de sortida dels bitllets per si detecten la pestanya falsa. I, en tot cas, trucar també a la entitat bancària (habitualment tots els caixers tenen un intercomunicador), per explicar que els hi succeeix. En la majoria de casos, els confirmaran que no hi ha cap anomalia en el funcionament de l’aparell automàtic dispensador de diners. I sempre es recomana als usuaris que es trobin en una d’aquestes situacions que, en cas de dubte, truquin a la policia.

Dissortadament, aquest és un sistema d’estafa utilitzat arreu. Amb tot, els estafadors no poden fer més d’un o dos “serveis” per caixer, perquè recullen els diners i marxen, perquè saben que la localització o detecció té riscos.

En el cas denunciat per l’oficina vendrellenca de Catalunya Caixa al carrer Roquetes sembla que existeixen imatges, que podrien facilitar la identificació dels presumptes estafadors. Amb tot, aquests solen prendre mesures per dificultar el reconeixement per part de la policia.

També et pot interessar

Comentaris