“El 3 de vuit” de divendres passat regala l’adhesiu de SomEscola en defensa de la immersió

alt
05/12/2012 - 11:47h

El setmanari “El 3 de vuit” se suma aquesta setmana a les veus que han manifestat la seva oposició a l’esborrany de llei educativa del govern espanyol que atempta contra el català a l’escola. Amb l’edició d’aquest divendres, el lector trobarà un adhesiu de SomEscola.cat amb un lema que cal reivindicar ara més que mai: “Per un país de tots, l’escola en català”.

Des d’aquest mitjà doncs, i en col·laboració amb Òmnium Cultural Alt Penedès, entitat integrant de SomEscola.cat, volem contribuir a fer més fort el crit contra el perill que suposaria la implantació de la llei educativa en treball per a la nostra llengua, la nostra cultura i la identitat de Catalunya.

La immersió lingüística a Catalunya torna a veure’s amenaçada arran de l’esborrany de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) que ha impulsat el titular del Ministeri d’Educació, José Ignacio Wert.

El text treu el català de les assignatures troncals i el relega a la quarta llengua a l’escola, per darrera del castellà i de les dues llengües estrangeres. El govern català s’ha plantat davant el que considera un atac al model d’èxit de la immersió lingüística i la comunitat educativa també ha fet notar la seva disconformitat amb el text.

També et pot interessar

Comentaris