Detenen una dona a Torrelles de Foix com a pressumpta piròmana

alt
29/11/2012 - 15:23h

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la comissaria de Vilafranca van detenir dijous passat una presumpta piròmana com a presumpta autora de nombrosos conats d’incendi de vegetació registrats a la urbanització Plana de les Torres de Torrelles de Foix. La col·laboració i coordinació entre els Agents Rurals i els Mossos d’Esquadra ha permès la detenció de la presumpta autora dels incendis que s’han anat produint durant l’estiu de l’any passat i l’estiu d’aquest any en parcel·les sense edificar de la mateixa urbanització.
La investigació es va iniciar l’estiu de l’any passat quan els agents rurals van descobrir indicis que feien sospitar que els focs eren provocats. Els incendis, de petites dimensions, van generar alarma social entre els veïns de la zona, ja que aquesta urbanització es troba envoltada de molts terrenys forestals, la qual cosa feia augmentar el risc de propagació del foc.
Gràcies a la ràpida actuació dels Bombers de la Generalitat, així com d’efectius de l’Agrupació de Defensa Forestal local, els focs van ser extingits ràpidament i van afectar tan sols matolls i herbàcies. Durant dos estius es van registrar un total de 21 temptatives d’incendi de dimensions que oscil·len entre un pam i fins a 500m2, però que a causa de la seva localització podrien haver generat danys tant als veïns com als terrenys forestals de la zona.
El treball conjunt dels dos cossos ha permès dur a terme una complicada investigació dels fets. Les dates i horaris en què la presumpta piròmana actuava van obligar a intensificar les investigacions amb vigilàncies dinàmiques de la zona de risc. La detinguda, que va reconèixer l’autoria dels fets, va quedar en llibertat després de declarar davant del Jutjat de Guàrdia.

També et pot interessar

Comentaris