L’associació ImpulsA Penedès reclama ‘valor afegit’ pel Logis Penedès

13/02/2012 - 18:45h

La flamant agrupació d’empresaris i professionals del Baix Penedès, ImpulsA Penedès, reclama “valor afegit” per al futur
centre logístic del Logis Penedès i més participació del territori. ImpulsA Penedès vol evitar una sobredimensió del projecte, minimitzar l’impacte sobre el territori i que el Logis Penedès no sigui un simple centre de càrrega i descàrrega de mercaderies.

L’associació exigeix que la infraestructura més important projectada sobre aquest territori els últims anys no sigui només un moll de descàrregues que ompli de camions i mercaderies les carreteres de la comarca.

En la jornada organitzada per ImpulsA Penedès aquest dilluns, dia 13, s’ha demanat als impulsors del complex que dimensionin el Logis correctament i que reservin espais per a indústries que desenvolupin també projectes de recerca.

Una de les màximes preocupacions d’ImpulsA Penedès respecte el Logis és que es converteixi en una eina per a generar llocs de treball però no a qualsevol preu. Els professionals i empresaris del Baix Penedès han proposat al director general de l’empresa promotora del projecte, CIMALSA, Isidre Gavín, i al subdirector general d’infraestructures de la Generalitat, Francesc Xavier Flores, que el Logis Penedès es faci a poc a poc, per fases i en funció de la demanda. Un dels principals dubtes és com, en l’actual situació econòmica, s’acabaran executant les infraestructures viàries i ferroviàries de connexió amb el Logis. També volen
que es respecti l’entorn natural, que l’estructura s’integri en el paisatge tal com passa als països nòrdics.

ImpulsA Penedès proposa també més participació del territori en el control de l’execució del projecte amb la creació d’un organisme consultiu on hi siguin representats ajuntaments, empresaris, universitat i centres educatius així com la resta de grups d’àmbit social que s’hi vulguin afegir. Es tractaria de poder estar informats directament de l’evolució d’aquest projecte i intervenir-hi, proposant millores, s’ha dit des de l’entitat.

ImpulsA Penedès elaborarà un informe exhaustiu amb les conclusions de la primera jornada de treball que ha organitzat l’entitat empresarial penedesenca i que entregarà a CIMALSA i a la Generalitat.

També et pot interessar

Comentaris