CiU presenta quatre contenciosos i dues querelles contra l’alcalde de la Bisbal

alt
31/01/2012 - 09:14h

El grup municipal de CiU a l’oposició de l’Ajuntament de la Bisbal ha decidit portar a la justícia l’actitud de l’alcalde, el republicà Josep Maria Puigibet, que suposadament vulnera els drets democràtics dels regidors bisbalencs. En concret, CiU ha explicat que ha presentat dues querelles i quatre contenciosos administratius contra Puigibet, amb la voluntat de “restablir la democràcia” als plens bisbalencs, segons que ha destacat el portaveu del grup, Ferran Garcia, que va convocar una roda de premsa amb la resta de regidors de CiU a la Bisbal i el seu advocat, Ramon Figuera.

Tot seguit, esmentem les accions de CiU contra l’alcalde bisbalenc:

1- Querella de la regidora Agnès Ferré contra Puigibet per un presumpte delicte de calumnia quan aquest la va acusar al diari municipal de tenir dues entrades d’aigua al seu domicili, una de les quals no passava pel comptador.

2- La segona querella interposada per la regidora Mari Carmen Burgos contra l’alcalde per presumptes delictes de prevaricació, presumptes delictes contra els drets individuals i presumptes coaccions que van tenir lloc al Ple del passat 27 de setembre de 2011.

3- Recurs contenciós – administratiu de protecció dels drets fonamentals contra la inactivitat per part de l’Ajuntament davant del requeriment de data 16 de setembre de 2011 de contestar els centenars de preguntes que li hem fet a l’equip de govern durant aquest temps; de fer debat i votació en Ple Municipal de la participació a la revista municipal La Bisbal Avui i debat i votació en Ple Municipal de l’adjudicació a cada grup municipal d’un despatx local a l’Ajuntament per a desenvolupar la nostra tasca.

4- Recurs contenciós – administratiu d’impugnació d’acords de Ple en matèria de Reglament de participació dels regidors que considerem presumptament arbitraris i que lesionen els drets fonamentals dels regidors de l’Oposició on entre d’altres coses se’ns restringeix el torn de paraula a un màxim de 3 minuts.

5- Recurs contenciós – administratiu d’impugnació d’acords del Ple en matèria de subvencions i convenis de festa major de nuclis ja que entenem que presumptament es vulneren els drets fonamentals d’algunes associacions del municipi i dels propis regidors de CiU.

6- Recurs contenciós – administratiu contra el sistema de retribucions dels càrrecs electes que fa que els regidors passin de 100 a 10 euros per Ple i que a les Juntes de Govern on recordem només hi van membres d’ERC passen de 100 a 250 euros per Junta de Govern.

També et pot interessar

Comentaris