El Penedès fa un salt qualitatiu i aposta pel Dia Europeu de l’Enoturisme

alt
04/11/2011 - 09:35h

 

Del 10 al 13 d’aquest mes i amb motiu del Dia Europeu de l’Enoturisme es durà a terme arreu del Penedès un extens calendari d’activitats que giraran al voltant del vi en diferents àmbits i organitzats per diferents entitats. Novament es posen en comú i sota un mateix programa, activitats organitzades al llarg del Penedès, per oferir al visitant les millors opcions per gaudir del turisme i la cultura del vi.
Dijous, la sala de plens del Consell Comarcal va aplegar la presentació del gruix dels actes que han estat coordinats pel Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès a través d’enoturismepenedès. A la presentació hi eren tots els agents que hi prenen part a les activitats on s’inclouen portes obertes a cellers i caves del Penedès, activitats culturals dels patronats de Turisme de Sant Sadurní, Subirats i Vilafranca, esdeveniments organitzats per Vinseum, Cine Club Vilafranca o l’Acadèmia Tastavins i que compta amb el patrocini de la DO Penedès, l’AVC-UVIPE, l’Institut del Cava i les entitats i ajuntaments participants.En el programa de les activitats hi destaquen sis grans blocs. D’una banda la jornada de portes obertes que es farà a cellers i caves el proper diumenge dia 13 de novembre on es podran gaudir de visites gratuïtes a 26 cellers al llarg del Penedès.

Durant aquell cap de setmana es realitzaran diferents maridatges, tastos, cursos, tastos verticals, esmorzars i atractives activitats als cellers i la vinya. També es complementarà amb la primera edició del Most Penedès, el Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava i que a les pàgines de cultura en teniu un més àmplia informació. Al llarg del proper cap de setmana també s’organitzen diferents visites culturals gestionades pels Patronats de Turisme on es podrà gaudir de passejades comentades. Els restaurants, allotjaments i serveis turístics també han preparat un seguit d’activitats i menús per celebrar la festa de l’enoturisme i finalment hi haurà altres esdeveniments a la comarca com són la Nit de Vins a la rambla de Sant Francesc de Vilafranca, el FuniFira de Gelida o la Festa del Most de la Ràpita.

Com a novetat, i en col·laboració amb el Festival Most, es col·locarà un estand informatiu del Dia Europeu de l’Enoturisme a la rambla de Sant Francesc de Vilafranca. El Dia Europeu de l’Enoturisme és una iniciativa promoguda per Recevin, la Xarxa Europea de Ciutats del Vi, i vol promoure i difondre internacionalment el turisme del vi com una activitat de futur i de valor per al territori. Tota la informació al detall es pot trobar al web www.enoturismepenedes.cat o bé al telèfon 93 817 01 60.

 

També et pot interessar

Comentaris