El talent de la comarca ha d’ajudar a empènyer l’economia del territori

alt
20/10/2011 - 10:18h

“El sentit general és d’optimisme”, amb aquestes paraules obrien la roda de premsa dimecres els membres del CESAP (Consell Econòmic i Social de l’Alt Penedès) tot fent valoració de la primera jornada de ponències i debats que sota el títol “Alt Penedès: factor de competitivitat” l’endemà de la seva celebració al castell de Sant Martí.
Durant tota la jornada de dimarts es va fer una anàlisi de la situació actual a la comarca des de diferents vessants i a les diferents ponències hi van aparèixer propostes concretes com la d’impulsar la Marca Penedès decididament com a eina de cohesió social i promoció econòmica així com aprofitar les potencialitats paisatgístiques del territori amb una millor oferta en el sector de l’Enoturisme quantitativa i qualitativament. De les conclusions extretes també en destaca la necessitat d’una millor formació professional.
El president de l’ADEG, Xavier Cardona, va mostrar el seu convenciment que l’Alt Penedès serà una de les primeres del territori català en sortir de la crisi, i ho va defensar assegurant que “a la comarca hi ha empresaris, entitats i institucions amb molt talent”.
El Logis i el Pla Parcial
En una de les ponències del matí, el Secretari de Mobilitat de la Generalitat, Damià Calvet va anunciar d’una banda que el Govern apostarà per la creació del Logis Penedès com a pol de creació d’ocupació i d’inversions a la comarca i d’altra banda també va confirmar que la Generalitat apostarà clarament per desenvolupar el Pla Territorial Parcial del Penedès, pas previ de la creació de la Vegueria Penedès tot donant-se un plaç d’un mes per aprovar un decret pel qual s’iniciin les primeres accions.
Pel que fa a les infrastructures tecnològiques i de telecomunicacions es va palesar que actualment al Penedès falten construir dues torres per cobrir les zones fosques que encara hi ha a Sant Pere de Ribes i Sant Pere de Riudebitlles. A les ponències tant del matí com de la tarda els ponents eren contrastats i de qualitat i tota la informació generada seran eines “per seguir treballant i reforçar les línies que s’han iniciat” va explicar Francesc Simó de la UEP que va afegir “pensem que el tema ha sigut un encert i amb aquestes línies que hem obert ens poden ser un complement important per fer un retrat de present i una proposta de futur” .
En la roda de premsa de valoració, Daniel García Peris, en representació de l’IEP va afirmar que “la cultura ha impregnat totes les sessions i s’ha demostrat que és un factor molt important per a la cohesió d’un territori”.
Ara les cinc entitats que aglutina el CESAP (ADEG, UEP, Cambra de Comerç, UGT i CCOO) es disposen a planificar i tirar endavant els temes més puntuals extrets de la jornada de treball.
En darrer terme, Xavier Cardona va sentir-se decebut davant la nul·la presència de cap regidor dels 27 ajuntaments de la comarca i és que la setmana abans havia fet una crida personal als polítics perquè s’apropessin a les jornades. “Hauria estat molt interessant per a ells poder escoltar tot el que es va debatre dimarts”, va cloure Cardona.
Les conclusions íntegres de la jornada es poden consultar en aquest enllaç.
 

També et pot interessar

Comentaris