3.112 vendrellencs cobren una prestació per desocupació

15/09/2011 - 09:16h

El diputat socialista per Tarragona i membre de la Comissió de Treball del Congrés, Joan Ruiz, ha destacat que al municipi del Vendrell “un total de 3.112 persones estan percebent una prestació per desocupació. Això suposa una despesa mensual de 1.741.120 euros, segons les darreres dades oficials”. En el conjunt de la província de Tarragona, el nombre de perceptors s’eleva fins a les 54.784 persones que reben un import total de 31.451.801 euros mensuals.
En relació a aquesta dades, Joan Ruiz ha explicat que “des de l’inici de la crisi una de les principals prioritats del Govern ha estat mantenir i ampliar la protecció social a les persones que han perdut la feina i que es troben a l’atur, conscient de la situació dramàtica que viuen moltes famílies que han vist davallar els seus ingressos”.
En aquest sentit, actualment prop del 80% de les persones que estan a l’atur a la província de Tarragona perceben algun tipus de prestació o subsidi que els permet tenir un ingrés mensual regular i no quedar desemparats davant dels efectes de la crisi, “el percentatge més alt de la nostra història.”
Finalment, el diputat tarragoní ha subratllat la importància de la nova prorroga de l’ajuda extraordinària del programa que permet que les persones que ja han esgotat la prestació per desocupació puguin percebre 400 euros mensuals durant un període addicional de sis mesos. “Fins avui, un total de 128.000 ciutadans ja s’ha pogut beneficiar d’aquesta mesura que s’estendrà fins al 15 de febrer de l’any vinent. Així mateix, el Govern continua treballant amb l’objectiu de dinamitzar el mercat de treball, fomentar la creació de nous llocs de treball i promoure l’ocupació dels joves com a eixos que ens condueixin a la sortida de la crisi quan més aviat millor”, ha conclòs Joan Ruiz.

També et pot interessar

Comentaris