Els Castellers de Vilafranca escalfen motors amb una tripleta la diada de Vigília

29/08/2011 - 14:19h

 

La diada de Vigília de la festa major de Vilafranca no va deparar sorpreses a la plaça de la Vila. Els Castellers de Vilafranca van interpretar a la perfecció el guió previst per a la primera actuació de la festa major i van descarregar amb rapidesa dos castells de nou, el tres i el quatre folrats, als quals hi van afegir el quatre de vuit amb l’agulla. Les construccions dels verds van deixar molt bones sensacions i un ànim ben alt amb vista a la gran diada de Sant Fèlix, en tant que la tranquil·litat i la seguretat van presidir en tot moment els seus castells. A l’altra banda de la plaça, els Xicots van sortir amb un regust agredolç de la primera de les dues diades en què participen per la festa major. Els vermells es van apuntar el seu segon quatre de vuit de la temporada, tot i que només el van carregar, i van complir amb la torre de set.

 

Els Castellers de Vilafranca  van continuar la seva particular marató de castells de la darrera setmana amb el quatre de nou amb folre, una construcció que va pujar amb bona mida i es va descarregar sense patiments en cap nivell. Els verds, que ja sumen vuit quatres de nou folrats enguany, van repetir la mateixa estructura exhibida tant a l’actuació del Catllar com a la de l’Arboç d’aquest darrer cap de setmana, una estructura preparada per encabir-hi el pilar en l’actuació de Sant Fèlix. Els de Cal Figarot van continuar amb el quatre de vuit amb l’agulla, una prova més per al repte que els espera 24 hores més tard. Finalment, els verds van completar les rondes amb un tres de nou, en el que es va veure un folre reduït a manilles, com a preparació de l’intent de tres de deu amb folre i manilles. En només una setmana, els Castellers de Vilafranca han completat tres cops aquesta estructura, a la Índia, al Catllar i a l’Arboç. I encara més números, en total, set castells de nou en tres dies. El comiat va tenir forma de pilar de set amb folre. Els verds van repetir la mateixa actuació que dissabte al Catllar.
De la seva banda, els Xicots portaven en cartera dos castells importants, el quatre de vuit i la torre de set, però les previsions es van complir a mitges. Els vermells només van carregar el quatre de vuit després d’un primer intent que es va desmuntar abans d’entrar els dosos. El cinc de set va servir per posar pau a les files vermelles i en segona ronda hi van tornar amb un altre intent de carro gros. Els Xicots han optat enguany per una estructura més alleugerida de pes, fet que fa menys defensable el castell. El segon intent sobre el quatre de vuit va mostrar un patiment a tots els nivells que no va impedir la carregada. Amb els més menuts ja fora, el trontoll en la resta de pisos es va intensificar i amb la sortida de dossos ja no es va poder fer res més per salvar el castell. Tot i la caiguda, els vermells no es van acovardir i van seguir els seus plans amb un intent de torre de set molt reforçada i experimentada, que es va descarregar.

També et pot interessar

Comentaris