Els Nens del Vendrell confirmen la condició de colla de vuit amb dos 4d8 en un cap de setmana rodó

alt
08/08/2011 - 14:19h

En tal sols dues setmanes (l’última de juliol) i la primera d’agost (amb les dues actuacions de Sant Vicenç i Llorenç), els Nens han capgirat els seus registres i culminat el procés de convertir-se en colla de vuit de tot dret, consideració que s’atorga a les colles que han descarregat vuit castells de vuit pisos durant tres anys consecutius.
És el cas dels vendrellencs, que van completar 6 castells d’aquesta gamma el 2010 (cinc quatres de vuit i una torre de vuit amb folre), als quals cal afegir els dos assolits durant els últims dies. Si bé per Festa Major es van recuperar sensacions i registres, i la colla va poder començar a mostrar tot el treball previ que s’estava fent durant els assajos, ha estat especialment durant l’últim cap de setmana on els Nens han aconseguit recuperar el gran nivell mostrat l’any passat.
El primer d’aquests grans passos es va produir divendres a la nit a la tradicional diada de Festa Major de Sant Vicenç de Calders, acompanyats dels Castellers d’Altafulla. D’entrada, els de la camisa vermella van descarregar la tercera torre de set de l’any, un castell sobre el qual es torna a mostrar el domini i confiança, preàmbul per a la prova que es faria a la mateixa plaça en acabar l’actuació. En segona ronda van completar un segur cinc de set, i en tercera ronda arribava el plat fort: el quatre de vuit que es va haver de treballar però que no va patir en cap moment, construcció que va ser molt celebrada per la colla, la primera de l’any d’aquest tipus i que convertia la Plaça Major de Sant Vicenç en plaça de vuit. Van tancar la diada amb un pilar de cinc, però, tal i com van fer l’any passat amb tan bons resultats, no van desaprofitar l’ocasió per fer un assaig de torre de vuit amb folre. L’objectiu no era un altre que el de tornar a tastar aquest emblemàtic castell per als vendrellencs i, sobretot, aprofitar l’oportunitat de rodar el folre. L’intent va ser satisfactori col·locant quints amb relativa facilitat.

Culminació a Llorenç

Dos dies després els Nens tenien una de les cites més importants de la temporada a Llorenç del Penedès la segona casa dels de la camisa vermella. De la mateixa manera que divendres havien donat la campanada descarregant el primer quatre de vuit de l’any, a Llorenç van voler confirmar el seu bon estat de forma. La diada es va iniciar amb la descoberta d’una plaça a la façana de l’Ajuntament com a reconeixement als Nens del Vendrell, una colla que compta amb una vinculació molt estreta amb aquest municipi en tant que molts dels seus castellers són d’aquesta població.
Un plàcid i segur cinc de set va obrir la diada, per enfrontar-se en segona ronda amb el que seria segon quatre de vuit de la temporada i en només 48 hores, castell que va pujar a la primera i que es va poder descarregar.
A mil·límetres de la torre
La colla es rearmava de confiança, i es permetia mostrar-se valenta i ambiciosa i donar la sorpresa anunciant la torre de vuit amb folre en tercera ronda. Es va fer un primer intent que va quedar en desmuntat amb dosos col·locats. Tot i haver-ne desmuntat un intent i malgrat l’hora que era -passades les tres de la tarda-, els Nens no van renunciar a tornar a enfrontar-se a la torre. El peu va tornar a quedar molt ben lligat, amb un folre que es va mostrar sòlid des del començament i la torre va anar pujant però es va tancar pels pisos superiors. Tot i així, la cassola va arribar a ocupar la seva posició, i just quan l’enxaneta iniciava la traspassada el castell es va trencar, deixant als Nens a mil·límetres de carregar el castell. Dos intents més que satisfactoris demostrant que tenen el castell al seu abast. Tot i el regust agredolç per no haver-lo culminat per escassos segons, els Nens van sortir de plaça amb la moral alta per la gran actuació que s’havia aconseguit.
Els Nens que descasaran aquest cap de setmanar tornaran als assajos el proper dimecres 17 d’agost, per preparar l’actuació de Festa Major d’Albinyana.

També et pot interessar

Comentaris