El Drac de Llorenç guanya el Festival d’Enceses de Bestiari de Catalunya

alt
05/07/2011 - 08:35h

El passat dissabte, dia 2, es va celebrar el tercer Festival d’Enceses de Bestiari de Catalunya a Artesa de Lleida (Segrià), i el Drac de Llorenç del Penedès va resultar-ne el guanyador. El municipi de la Terra Ferma va comptar amb la presència de set colles de Bestiari d’arreu del país, tot i que la local no va entrar en el concurs. Després de tres enceses, el jurat del concurs va decidir que la millor actuació havia estat la del Drac de Llorenç del Penedès, de manera que li va concedir el primer premi, amb una dotació econòmica de 1.000 euros. En segona posició va quedar la Vibria de Tarragona amb una dotació econòmica de 800 euros i en tercera posició va serpel Drac de Reus amb un premi de 600 euros. Tambè hi van participar al concurs el Drac de Sant Jaume dels Domenys, el Drac Antonot de Sabadell i el Ca Cèrber Bretolàs de Sant Andreu de Palomar. L’amfitrió i organitzador de l’acte, el Griu d’Artesa de Lleida, també va actuar, però fora de concurs.
Aquest tercer concurs d’Enceses de Bestiari de Catalunya, organitzat per la Colla de Diables el Griu d’Artesa de Lleida, és un dels actes destacats de la Trobada del Bestiari de Foc que s’ha celebrat al municipi per sisena vegada, dins dels actes de la seva festa major.
Des de la colla del Drac de Llorenç del Penedès no s’esperaven la victòria, ja que el concurs va ser molt renyit.
El jurat estava format per Pere Puig-Gros, alcalde d’Artesa de Lleida; Sete Udina, president de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, Jaume Amigó i Agustí Coll, de la Fundació La Xarxa, i Pere Masalias, diable i expert en pirotècnia i d’estris per fixar-la. Segons els paràmetres del concurs, el jurat no valorava només la carcassa, sinó també la intensitat del foc, la pirotècnia o l’originalitat de la música i el ball.

També et pot interessar

Comentaris