El Vendrell enceta diumenge les Ballades d’Estiu de sardanes

29/06/2011 - 09:43h

Les Ballades d’Estiu tornaran a omplir el Vendrell de sardanes. El Vendrell torna un any més a omplir-se de sardanes i a reivindicar la seva condició de Ciutat Pubilla amb una programació de ballades que tindran lloc durant tot l’estiu, cada diumenge de juliol i agost al vespre. Aleshores serà el moment de tornar a gaudir de la música de cobla i de l’espectacle de les rotllanes dansant alhora en un mateix espai.
D’aquesta manera el Vendrell recupera any rere any l’esplendor sardanista que va tenir la vila anys enrere i posa de manifest la sensibilitat que existeix al Vendrell per la música popular catalana. De fet, les ballades daten de final dels anys setanta.
El Foment Sardanista Vendrellenc s’encarrega de l’organització de les ballades, mentre que el Patronat Municipal de Serveis Culturals del Vendrell hi aporta els recursos econòmics per afavorir que les diferents sessions comptin amb cobles de prestigi.
Les ballades tindran lloc cada diumenge a dos quarts de vuit del vespre, i comencen ja aquest diumenge 3 de juliol amb la Cobla Ressò. El 10 de juliol serà el torn de la Cobla Ciutat de Tarragona, el 17 seran els músics de la Cobla Ciutat de Terrassa els que protagonitzaran les ballades, mentre que el diumenge 24 seran els de la Cobla Ciutat de Reus. El mes de juliol finalitzarà amb l’actuació de la Cobla Principal de Terrassa, el dia 31. Per donar la benvinguda al mes d’agost, el diumenge 7 l’encarregada de dur les sardanes a la Rambla serà la Cobla Principal de Llobregat. La setmana següent serà el torn de la Cobla Maricel, el dia 21 la Cobla Reus Jove i, finalment, el diumenge 28 clourà les ballades d’enguany la Cobla Sant Jordi.

També et pot interessar

Comentaris