El nou festival de Cinema del Vi i el Cava, Most, vol ser referent europeu

14/06/2011 - 16:27h

 Cine Club Vilafranca i Vinseum han tornat a unir esforços per tirar endavant una nova iniciativa que neix amb voluntat d’agafar volada a nivell europeu. Sota el  títol de Most, Vilafranca i el Penedès tindran el seu festival de cinema del vi i el cava, que es durà a terme entre el 10 i el 13 de novembre, tot coincidint amb el Dia Europeu de l’Enoturisme (13 de novembre).
El certamen tindrà dues seccions, una estarà destinada a la producció audiovisual europea específicament sobre vins i caves. L’objectiu és atraure el millor material del sector sigui en el format que sigui, des de documentals a anuncis fins a audiovisuals d’empresa. Per això ja s’ha fet una crida a nivell europeu per tal que capti l’atenció de productores, cellers i empreses interessades. Aquesta serà una secció de marcat caràcter competitiu i un jurat premiarà els millors treballs amb diversos premis, segons els vessants que fomenti.
D’altra banda, també s’inclourà la secció anomenada Gran reserva, amb una selecció de pel·lícules inèdites de grans autors i de qualsevol gènere. Aquesta és una secció creada com a complement a l’especialització del festival i atraure més públic. Les sessions d’aquesta secció estaran acompanyades d’un tast de vi o cava.
Un altre dels objectius del festival és prioritzar la qualitat dels treballs presentats de manera que serà precisament la vàlua de les produccions la que dimensionarà el certamen. Tot plegat passa per portar a Vilafranca i comarca autèntics personatges de renom relacionats amb el món del cinema, uns fils que ja s’han començat a bellugar i que, segons els organitzadors, han comptat amb una bona recepció, tot i que no hi ha res tancat.
Des de Cine Club Vilafranca, el seu president, Josep Maria Escofet, destacava en la presentació del festival que la intenció és implicar no només Vilafranca en el certamen, sinó que se’n vol fer arribar el ressò fins a diferents punts de l’Alt Penedès, com Sant Sadurní, Olèrdola o Subirats, entre d’altres.
Dins del festival s’hi mantindrà l’estructura habitual de la Mostra de Curtmetratges de Vilafranca, que enguany arribarà a la 15a edició, una mostra que es reconverteix en una secció paral·lela al Most i que mantindrà àmbits com el Pantalla Kanalla, dedicat al públic infantil i familiar.
També en paral·lel al festival, es durà a terme una jornada professional per debatre els reptes comunicatius del sector vinícola. La jornada està pensada per a professionals del món del vi, de la comunicació i la publicitat.

També et pot interessar

Comentaris