Dimarts arrenca el Festival de Teatre Infantil i Juvenil del Baix Penedès

27/04/2011 - 07:44h

 Tot és a punt per a l’inici de la 33a edició del Festival de Teatre Infantil i Juvenil del Baix Penedès, que arrencarà el proper dimarts 3 de maig, al Teatre Municipal Àngel Guimerà del Vendrell, a les 10 del matí.

Aquest Festival, patrocinat per Diputació de Tarragona, és gestionat per una comissió formada pels membres del Centre de Recursos Pedagògics del Baix Penedès, professionals del món de l’ensenyament i persones interessades en el fet teatral i que creuen en els valors del teatre i en la riquesa que pot aportar a l’educació de la jovenalla.

En aquesta ocasió la mostra aplegarà 24 obres de teatre corresponents a 20 centres educatius de la comarca del Baix Penedès. Hi participaran un total de 700 infants i joves –des de pàrvuls 3 anys i fins a primer curs de batxillerat-. Entre els dies 3 i 12 de maig arribaran al Vendrell, i passaran per l’escenari del Teatre Municipal Àngel Guimerà, nois i noies de tota la comarca que ens mostraran les seves arts interpretatives tot posant en escena les obres que han preparat juntament amb el seu professorat. És de destacar que en molts dels casos els pares i les mares també són al darrera d’aquests muntatges.

Podeu consultar, en la graella adjunta, les obres, els elencs i l’edat dels actors i de les actrius que aniran desfilant per l’escenari.

Un cop tancada la inscripció per poder-hi assistir com a espectadors i espectadores, hi ha assegurada una nombrosa afluència tant d’alumnes companys i companyes dels centres escolars que hi actuen com de d’altres centres que els volen donar suport.

Les representacions van dirigides, bàsicament, a la població escolar, tot i que són obertes a tothom, sempre que hi hagi disponibilitat de butaques. L’entrada és gratuïta, i cada dia s’inicien les representacions a les 10 del matí.

Cal remarcar, també, que el Consell Comarcal del Baix Penedès subvenciona una part del transport dels joves actors i actrius, i l’Ajuntament del Vendrell dóna suport logístic i proporciona el local per a celebrar totes les representacions.

Arribada ja aquesta 33a edició, es constata que l’esdeveniment és molt important i demostra l’arrelament del fet teatral entre la població escolar del Baix Penedès i el reconeixement que en fa la comunitat educativa de la nostra comarca. De totes les mostres de teatre infantil i juvenil que se celebren a la demarcació de Tarragona, la del Baix Penedès és la que compta amb més història.

També et pot interessar

Comentaris