Direcció única per al Passeig Marítim entre la Platja i Segur de Calafell

11/04/2011 - 10:25h

El Passeig Marítim de Sant Joan de Déu de Calafell (entre els carrers de l’Estany i Duero) passa a ser des d’aquest dilluns, 11 d’abril, a ser de direcció única. El trànsit de vehicles circularà en sentit Barcelona. El canvi obeeix a la creació d’un carril bici, que se senyalitzarà a la calçada i que permetrà donar una solució a la circulació de bicicletes, que ocasiona nombrosos problemes de
convivència amb els vianants al Passeig Marítim. El projecte preveu un carril bici encara més ampli, que circumval·larà el barri de platges del nucli de Segur, el barri de mar de Mas Mel i el barri de l’Estany. El perímetre complet tindrà una longitud de 4,5 quilòmetres, però ara se’n posarà en marxa aproximadament la meitat. Segons el tinent d’alcalde de Territori de l’Ajuntament de Calafell, Ramon Ferré, “aquesta Setmana Santa i durant l’estiu valorarem el funcionament del carril bici i, si és satisfactori, quan acabi la temporada turística alta completarem el perímetre al carrer Lluís Companys i a un sector de l’avinguda Mossèn Jaume Soler”.
Un cop operatiu el carril bicil, es prohibirà la circulació sobre dues rodes a la zona de vianants del Passeig Marítim. Aquesta circulació era font de constants problemes i conflictes i de riscos per a les persones que passegen. L’Ajuntament confia que la direcció única al Passeig Marítim repercutirà en una circulació més fluïda i segura, “ja que les maniobres a les cruïlles seran més senzilles i es produiran menys accidents”, segons Ferré.
La creació del carril bici està incorporada a un projecte de transformació urbana de Segur, que té com a eix la remodelació del carrer Rhin. La construcció d’un nou col·lector d’aigües de pluja, que desdobla l’existent al carrer Roïne, s’aprofitarà per renovar de dalt a baix el carrer Rhin, una de les artèries comercials de les platges de Segur, que passarà a tenir una plataforma única, amb tots els serveis nous.
En el mateix projecte entra la continuació de la renovació de la vorera costat muntanya (o vorera nord) del Passeig Marítim, en el tram comprés entre els carrers Rhin i Roïne. En aquest cas, el clavegueram es trasllada de la vorera a la calçada, per solucionar l’enfonsament del paviment que provocaven les fugues d’aigua obres a la xarxa per les arrels de l’arbrat. A la vegada, s’aprofita per
renovar la xarxa d’aigua potable, i s’instal·la un nou enllumenat públic i un nou enrajolat. També se suprimeixen les barreres arquitectòniques a les voreres. Aquesta obra, atés el seu gran volum, començarà després de l’estiu.
Els treballs han estat adjudicats a la constructora Rubatec, per un import de 2.359.124,68 euros. Entre les millores que l’adjudicatària va proposar en la licitació hi ha una partida de 200.000 euros per millorar voreres.

També et pot interessar

Comentaris