Completat l’estudi d’accessibilitat a l’Illa de Vianants de la Platja de Calafell

11/04/2011 - 10:21h

L’Ajuntament de Calafell ha completat l’estudi d’accessibilitat als establiments i locals de l’illa de vianants del nucli de la Platja. L’estudi ha estat redactat per la càtedra d’accessibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i és un primer pas per eliminar les barreres arquitectòniques al sector comercial. El resultat de l’estudi s’ha plasmat en un plànol interactiu, que pot consultar-se a http://calafell.cat/serveis/territori-urbanisme/accessibilitat-comercos-illa-vianants. El plànol identifica la situació de cada establiment amb un codi de colors. En vermell, apareixen els establiments que és impossible fer accessibles; en taronja, els que poden adaptar-se amb una petita reforma o actuació; i en verd, els que ja són accessibles ara.
Els establiments podran demanar que s’actualitzi la seva situació en aquest document d’acord amb les obres que facin. També podran demanar per correu electrònic una revisió del seu grau d’accessibilitat i l’Ajuntament enviarà un tècnic a valorar la situació.
El tinent d’alcalde de Territori de l’Ajuntament de Calafell, Ramon Ferré, ha indicat que “aquest és el primer pas per poder donar, en un futur, ajuts per millorar l’accessibilitat als comerços de l’illa de vianants. Tant l’estudi com les mesures de suport a la supressió de barreres arquitectòniques podran ampliar-se a la resta del municipi”.
Ferré es mostra convençut que “suprimir les barreres arquitectòniques no és tan sols una qüestió de normativa, sinó una oportunitat de guanyar clients i, per tant, quelcom potencialment positiu per al comerç”.

També et pot interessar

Comentaris