Pol Pagès repeteix com a cap de llista d’ERC a Sant Quintí
Esquerra Republicana de Catalunya de Sant Quintí de Mediona es presenta a les eleccions municipals del 22 de maig amb l’objectiu de “liderar el canvi a l’ajuntament després de 28 anys de governs sociovergents”. Pol Pagès repetirà com a cap de llista, amb quatre anys de bagatge a l’Ajuntament liderant l’oposició i amb l’experiència de govern al capdavant de la Conselleria de Joventut del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.
Pagès té 27 anys i treballa de consultor. És llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració i enguany fnalitza la llicenciatura de Periodisme. És militant d’Esquerra i de les JERC des del 2004, i en totes dues organitzacions ha tingut responsabilitats a nivell comarcal i nacional.
El número dos de la llista independentista l’ocupa Jesús Maria Pérez de Albéniz, regidor de Cultura, Festes i Turisme a l’Ajuntament de Sant Quintí del 2005 al 2007. El tercer candidat és Jeroni Tutusaus, regidor d’ERC en la legislatura actual. El quart i cinquè lloc l’ocupen dues cares noves que s’han afegit al projecte d’Esquerra a Sant Quintí: Lídia Grau i Maria Àngels Mata, dues persones molt vinculades al món associatiu del municipi.
ERC es presenta a les eleccions amb la voluntat clara de liderar un govern de canvi “que posi Sant Quintí al dia” i ordeni molts aspectes fonamentals del municipi que funcionen de manera “antiquada”. Així, i a falta de tancar el programa electoral, ERC és conscient que la propera legislatura estarà marcada per la crisi i la manca de fnançament dels ajuntaments, per tant, considera que s’ha de fer una campanya “molt honesta sense propostes mediàtiques, perquè senzillament no es podran complir”. Sant Quintí té l’avantatge de la concessió del Pla de Barris, que permetrà la remodelació del Jardí, la nova biblioteca i el retorn de l’arxiu municipal, entre d’altres.
Així, els republicans quintinencs proposen redactar un pla d’aparcaments per donar solucions a un problema existent al nucli urbà; també cal revisar el clavagueram, l’enllumenat públic i la gestió de l’aigua del municipi, garantint un funcionament òptim i sostenible que garanteixi l’estalvi energètic. Precisament per aquesta raó, creuen que s’ha d’apostar per les noves energies com la solar i la biomassa als equipaments municipals. En matèria econòmica, ERC aposta per l’economia de la identitat a partir del potencial turístic de Sant Quintí. Per una banda, vol impulsar la creació d’un museu de la festa major que també estaria vinculat a la fgura de Joan Amades. Aquest museu formaria part d’un circuit turístic integral que conjuntament amb Les Fonts i Grutes de les Deus oferiria un producte turístic potent basat en l’esport, l’aigua i la cultura popular, i que tancaria el cercle amb la interacció amb els comerços i restaurants del municipi, ja que estimularia la demanda a Sant Quintí.
En matèria urbanística, Esquerra vol fusionar aquesta regidoria amb la de Medi Ambient per garantir la sostenibilitat ecològica de cada obra, també vol que el creixement del municipi no es degui a l’especulació urbanística, per tant, no donarà suport a l’aprovació defnitiva del POUM si aquest planteja un creixement potencial més elevat que la proposta inicial aprovada al 2007. És partidària d’obrir un nou carrer al sud de l’Avinguda de Catalunya per garantir un trànsit més fuïd fns a les escoles, la zona esportiva i Les Deus, i de connectar el carrer Ponent amb el Vial de les Deus per crear una circumval·lació viària a tot el nucli urbà, facilitant la mobilitat dels veïns de la part alta del poble.
A més a més, proposa una gestió dels recursos públics més efcient, especialment en les Festes, on s’han de garantir més entrades i ajustar les despeses. També aposta per incrementar la comunicació institucional amb la instal·lació de cartelleres, la renovació de la publicació El Portal i la potenciació d’internet com a canal de comunicació dels quintinencs. I, fnalment, per l’aprofundiment democràtic amb la redacció d’un nou reglament d’organització municipal (ROM) que permeti que particulars i associacions puguin fer arribar propostes i preguntes al ple, i per la celebració d’un plenari anual obert a la ciutadania on la gent pugui demanar comptes directament als regidors (del govern i de l’oposició), fer propostes i on s’apliquin pressupostos participatius en matèria d’inversió, entre d’altres, amb el vot directe de la ciutadania.