El Drac de Vilafranca, primer finalista del concurs ‘Petit tresor dels Països Catalans’, convocat pel programa “Mans” de Catalunya Ràdio

28/03/2011 - 14:04h

Després de trobar la festa favorita dels Països Catalans, que va guanyar la Festa Major de Vilafranca del Penedès, el programa “Mans” de Catalunya Ràdio aposta per un altre concurs basat en la participació dels oients. Es tracta d’escollir un petit tresor dels Països Catalans: petits símbols materials o immaterials que provoquen l’orgull, l’admiració i el sentiment de pertanyença a algun indret. El Drac de Vilafranca ha participat aquesta setmana passada en la primera de les semifinals i s’ha classificat per a la gran final del concurs, prevista entre el 16 i el 30 d’abril.
El concurs, que es va iniciar el setembre de l’any passat, es troba ja a la fase final amb tots els guanyadors de les seves respectives eliminatòries agrupats en quatre semifinals. A cada semifinal participen sis petits tresors, dels quals només se’n pot escollir un. El que més vots acumuli es classificarà per a la final del concurs Petits Tresors dels Països Catalans.
A la primera semifinal, la setmana passada, hi participaven el Drac de Vilafranca, la Vitxeta de Reus, el patge Faruk d’Igualada, el Tarlà de l’Argenteria de Girona, la Tenora i el Moixó Foguer de Vilanova. El Drac de Vilafranca ha passat a la final amb el 60% dels vots rebuts.
A la segona semifinal, aquesta setmana, competeixen la Mulassa de Valls, l’Àliga de la Patum de Berga, la Sibil·la de Palma, els Dimonis de Sant Antoni, els Óssos de Prat de Molló i el Mascle Cabró de Cervera. A la tercera semifinal hi seran el Ruc de Solsona, els Macips d’Arenys de mar, la Berruga de Figueres, l’Ou com balla de Barcelona, la Dolçaina valenciana i la família Robafaves de Mataró. Finalment, a la darrera semifinal s’haurà de votar les Bruixes de Sant Feliu Sasserra, els Gegants d’Olot, els Figuetaires de Torredembarra, els Ninots de les Falles, el Camell de Molins de Rei i el bandoler Toca-Sons de Taradell.
Es pot votar per telèfon, al 93 201 74 74 durant l’emissió del programa i al 93 414 41 66 (contestador automàtic). També per missatge sms al 27033 amb la paraula CATMANS seguida del nom del petit tresor escollit. La votació per correu electrònic a l’adreça mans@catradio.cat i al facebook del programa.
La Festa Major de Vilafranca va ser escollida la passada temporada entre 20 festes dels Països Catalans, amb unes 4.000 persones que van votar a la final, imposant-se a les Festes del Tura d’Olot i la Festa dels Traginers de Balsareny.

També et pot interessar

Comentaris