El PSC creu “fictici” el distanciament entre CiU i PxC al Vendrell

08/02/2011 - 15:59h

El PSC afirma en un comunicat de premsa que el distanciament entre CiU i PxC al Vendrell és fictici i només està generat per la proximitat de les eleccions municipals. El Grup Municipal del PSC ha recordat al govern de l’alcalde, Benet Jané, que el 97% de les propostes plenàries s’han aprovat amb els vots de la formació ultra PxC. Els regidors han volgut respondre les afirmacions fetes fa uns dies pel regidor del govern de CiU Jaume Domingo, el qual va reiterar que qui ha parlat o parla d’un pacte encobert entre CiU i PxC aquesta legislatura “menteix”. En aquest sentit, des del PSC es vol fer èmfasi en 4 aspectes clau sobre tota aquesta polèmica.
Primer de tot, des del PSC es considera molt curiós que sigui a només 3 mesos de les eleccions quan sorgeixen les primeres ‘tensions’ entre aquestes dues formacions després de 4 anys d’idil·li. En aquest sentit, els únics que actuen amb estratègia són els dirigents de CiU i PxC, que posen davant els interessos de partit als interessos de la gent del Vendrell, creu el PSC vendrellencd. Pels socialistes, aquest distanciament és fictici i només està generat per la proximitat de les eleccions municipals.
“Ara, des del govern de Jané recorren a aquestes declaracions per desviar l’atenció d’un pacte que es veuen incapaços d’explicar als seus electors, situació lògica tractant-se d’un acord vergonyant”, diu la nota del PSC.
Com a segon aspecte, els regidors del PSC afirmen que potser el govern de Jané no els ha trobat perquè no els ha buscat, ja que, fins a aquestes alçades no li havia calgut el suport del PSC per res. A més, des del PSC es critica que durant tot el mandat de Jané no se’ls hagi facilitat la informació ni tota la documentació necessària en els terminis establerts per fer la seva feina de control de l’acció de govern.
En un tercer punt, el PSC explica que durant la present legislatura el vot del govern de Benet Jané i del grup de PxC ha estat el mateix en el 97% d’ocasions. Això significa que, per exemple, tots els pressupostos d’aquest mandat s’han aprovat amb el suport de PxC.
Per últim, els socialistes recorden que l’any 2007 van oferir una ‘aliança responsable’ perquè Benet Jané fos alcalde amb el suport del PSC. Fins i tot, diversos ciutadans del municipi van demanar que aquesta proposta fos una realitat. Tot i això, i de manera unilateral, CiU va rebutjar aquesta possible aliança i va preferir governar amb el suport de PxC.

També et pot interessar

Comentaris