La Mostra de Curtmetratges de Vilafranca busca l’especialització per diferenciar-se

11/11/2010 - 16:55h

La Mostra de Curtmetratges de Vilafranca arriba a la 15a edició i per celebrar-ho vol fer un pas més en la seva trajectòria. La Mostra, ja prou consolidada després de tots aquests anys, vol ser ara punt de referència però amb personalitat pròpia. Si Sitges s’identifica amb el cinema fantàstic, Manresa amb el cinema negre, Lleida amb el cinema d’animació i Torelló amb el cinema de muntanya, entre molts d’altres exemples, Cine Club vol que Vilafranca també tingui la seva especialització. I què millor al Penedès que aprofitar el potencial de la vinya i el vi com a marc per organitzar un certamen, qui sap si en el futur amb vida pròpia, basat en curts i pel·lícules amb el món vitivinícola com a rerefons.

Per aquest motiu des del dia 12 i tot el cap de setmana es durà a terme l’anomenat Tast de films sobre la Vinya i el Vi, emmarcat en el Dia Europeu de l’Enoturisme i organitzat en col·laboració amb Vinseum. L’auditori del Museu acollirà les projeccions de “Las catedrales del vino”, d’Eterio Ortega; l’audiovisual “Cómo se organiza un servicio antimildiu” i “Les saisons de Mari-Thérèse Chappaz”.
D’altra banda, la mostra manté les novetats de l’any passat, com ara el premi honorífic Jean Leon, que enguany s’ha acordat atorgar al director Agustí Villaronga, a qui li ha arribat el reconeixement de la crítica i del públic recentment pel seu treball a “Pa negre”. El film es projectarà el dia 25 al Casal i s’ha previst una degustació de pa negre, de Fleca Parés, i vi Jean Leon.
L’activitat a la Mostra, però, haurà començat avui a la nit amb el concert al Forat del Pany a càrrec de Sanjosex, mentre que dijous començarà la projecció dels treballs triats per ala Selecció Oficial. En aquesta ocasió, l’organització treballa amb xifres similars a les d’altres anys i ha triat 22 curtmetratges dels 250 en total que van arribar al certamen. Aquesta secció es farà els dies 18 a les deu de la nit i el 19 i 20 de novembre a les onze de la nit a Cal Bolet.
Una altra de les seccions habituals de la Mostra és la selecció dels millors curts internacionals, que es farà el dia 21 a partir de les vuit del vespre també a Cal Bolet i on es podran veure set treballs.
L’acte de cloenda està previst per al dia 26 a les nou de la nit a Cal Bolet i en aquesta ocasió s’ha preparat una selecció dels millors videoclips de la dècada, amb peces de Björk, Radiohead i Franz Ferdinand, entre d’altres. L’acte el presentarà l’actriu Rosa Boladeras, que donarà pas als premiats en cinema o nous formats digitals: el Premi del Jurat, de 2.000 euros aportat per l’Ajuntament; el Premi del Públic, amb els 2.000 euros que aporta Caixa Penedès; el Premi del jurat a la millor interpretació femenina, amb 1.000 euros de l’Ajuntament d’Olèrdola, i a la millor interpretació masculina, que aporta el Consell Comarcal.
La Mostra 2010 clourà definitivament diumenge, dia 28, amb la sessió dedicada als més petits i a un públic familiar, la Pantalla Kanalla, adreçada a infants a partir dels 6 anys. La cita és a les dotze del migdia a l’Auditori i es podrà veure una selecció de curts fets amb diferents tècniques d’animació.

També et pot interessar

Comentaris