Condemnat a un any de presó l’imam de Cunit que va coaccionar una mediadora cultural

alt
02/11/2010 - 15:38h

El Jutjat del Penal número 2 de l’Audiència de Tarragona ha condemnat l’imam de Cunit, Mohamed Benbrahim, a un any de presó -que no complirà, en no tenir antecedents- per haver coaccionat ‘greument’ la mediadora cultural del municipi, Fàtima Ghailan. A banda de la pena imposada a l’imam de Cunit per un cas que va generar força expectació mediàtica a nivell nacional, la sentència condemna el president de l’Associació Islàmica de Cunit, Abderrahman El Osri, a nou mesos de presó, i a la filla de l’imam, Hafssa Benbrahim, a dotze mesos de multa de dos euros diaris, també per coaccionar Ghailan. A més, el jutge ha establert la prohibició per als tres condemnats d’apropar-se a la mediadora a menys de 500 metres, al seu domicili o al lloc de treball durant dos anys, així com els prohibeix comunicar-se amb ella per qualsevol mitjà durant el mateix període de temps.
Recordem que Fàtima Ghailan va denunciar en el seu dia l’imam de Cunit, a la dona i a la filla d’aquest i al president de la comunitat islàmica local per presumptes coaccions, injúries i amenaces. Segons la denunciant, els acusats van començar a amenaçar-la i coaccionar-la, també al seu entorn més proper, perquè suposadament Ghailan no feia prou per afavorir el col·lectiu musulmà des del seu càrrec a l’Ajuntament de Cunit. Ghailan, d’origen magribí i religió musulmana com els inculpats, també va ser denunciada per suposat assetjament i denuncia falsa. Aquestes denúncies, però, no han estat considerades com a sancionables per l’esmentat jutjat tarragoní.
Finalment, cal recordar que la Fiscalia demanava una pena de 5 anys de presó per a l’imam de Cunit, 4 anys per al president de la comunitat islàmica i 2 per a la filla de l’imam, a més d’una indemnització de 2.000 euros per a la mediadora cultural.

També et pot interessar

Comentaris