El PSC creu que el govern de Vilafranca fa una proposta de taxes “d’esquena a la realitat”

19/10/2010 - 15:50h

El cap dels socialistes de Vilafranca, Francisco Romero, acompanyat per algun dels seus regidors, ha anunciat aquesta setmana que no estan d’acord amb la proposta inicial de taxes i ordenances presentada pel govern. Segons Romero la proposta de CiU, que és augmentar les taxes amb una actualització de l’IPC,“dóna l’esquena a la realitat”.
Els socialistes han explicat que no tenen cap problema a votar a favor d’aquesta actualització sempre que després es prioritzi a través de la congelació de determinats tributs o de l’aplicació de bonificacions amb els següents objectius: fomentar l’ocupació i pal·liar i suavitzar els efectes de la crisi a les famílies vilafranquines.

Així els socialistes han fet tot un seguit de propostes encaminades a aquests objectius i han anunciat que estan parlant tant amb el govern com amb l’oposició per tal que algunes es puguin incorporar a la proposta, que es debatrà al ple de dimarts vinent.
La primera taxa a la que introdueixen uan proposta és a la d’obertura d’establiments, on volen que gaudeixin de bonificació totes aquelles empreses que incrementin la seva plantilla de treballadors amb contracte indefintit segons diferents barems.

En la mateixa taxa demanen una bonificació addicional del 10% en la quota íntegra de la taxa en les instal·lacions de sistemes per l’aprofitament de l’energia provinent del sol i també proposen augmentar un 10% la bonificació sobre l’import total de la taxa en el cas que es tracti d’una nova activitat en que el seu titular provingui d’una situació d’atur.

En la taxa de les escombreries volen augmentar en un 10% els límits dels diferents barems per poder sol·licitar la bonificació de la taxa els jubilats, pensionistes i treballadors a l’atur. Per compensar, però, volen que s’apliqui un esglaonat de bonificacions que amb criteris de justícia social apliqui diferents percentatges i no un 100% per igual en tots els casos. El PSC també proposa diferenciar les persones aturades que han posat en marxa un bar o un restaurant perquè la taxa ha de ser diferent si és un cas o un altre.

Pel que fa a la taxa de mercats municipals, els socialites demen que es congeli l’import per als paradadistes de la Pelegrina perquè estan en una situació precària i bonificació addicional d’un 10% de les quotes mensuals durant el primer any d’activitat de les parades que acreditin l’atur a l’iniciar l’activitat.

El PSC també vol congelar el preu públic de l’escolarització en les llars municipals d’infants i agumentar fins el 60% la bonificaicó en la quota de l’IBI en els immobles on s’instal·lin plaques fotovoltàiques generadores d’electricitat.

Finalment, entre d’altres propostes, el PSC vol modificar l’apartat de bonificacions sobre l’impost sobre activitats econòmiques i volen que els usaris de Vilafranca, empadronats al nostre municipi, no paguin les mateixes tarifes que els que no ho són en les instal·lacions esportives municipals i en l’Escola Municipal de Música M.Dolors Calvet. En aquests casos volen una diferència del 10% en benefici dels vilafranquins.

Cal destacar que Romero afirma que no és necessari que el govern accepti totes les propostes però sí que es porti una proposta d’ordenança que no desvirtui els objectius de foment de l’ocupació i d’ajudar a les famílies.

També et pot interessar

Comentaris