“El tripartit no ha tingut cap sensibilitat vers l’Alt Penedès”

alt
19/10/2010 - 14:36h

La portaveu del grup parlamentari del Partit Popular, la sadurninenca Dolors Montserrat, va fer dilluns un balanç de la legislatura del tripartit tot lamentant la manca de sensibilitat que ha tingut el Govern de Montilla envers l’Alt Penedès. En aquest sentit la que és diputada des del 1988 i portaveu les dues últimes legislatures, denunciava la baixada de les inversions any rera any a la comarca. Amb documents a la mà Montserrat explicava que la inversió per habitant ha passat dels 431 euros el 2007 als 280 actuals.
“Hem viscut una legislatura marcada per la crisi”. Precisament en aquest sentit la portaveu destacava que “el Govern no ha actuat davant les crisis, no només l’econòmica que ens afecta a tots, sinó les crisis internes del Govern”.
Dolors Montserrat continuava dient “al govern li ha mancat realisme, decisió i unitat per afrontar les successives crisis: l’apagada, la sequera, la crisi de rodalies, la crisi econòmica, els incendis, els temporals de vent o de neu. Constantment el Govern s’ha vist desbordat i superat per manca de previsió”. Pel que fa a la difícil situació econòmica, la portaveu ha recordat que “a Catalunya actualment tenim 676.000 aturats, 440.000 més que quan el segon tripartit va començar ara fa quatre anys amb una taxa d’atur del 17,71%, de les més altes d’Europa” i lamentava que no s’hagi adoptat “cap mesura eficaç per fer front a la pitjor crisi econòmica de les darreres dècades i la seva incapacitat de tirar endavant un acord amb els agents socials i els partits per sortir de la crisi”.

Els pressupostos

Respecte al pressupost la portaveu ha explicat que “tots i cada un dels pressupostos s’han incomplert amb dèficits enormes, molt superiors als previstos”. En aquest sentit Montserrat denunciava que “som la comunitat més endeutada de l’Estat i el tripartit ens deixa amb un deute per cada català de 4.968 euros”.
La portaveu lamentava que mentre la prioritat del Govern hauria d’haver estat les solucions a la crisi econòmica, l’atur, la millora dels serveis socials, l’habitatge, aquest s’ha preocupat per fer manifestacions, per obrir les seves ambaixades a l’estranger, per subvencionar entitats nacionalistes de fora de Catalunya o per la memòria històrica.”

Incoherències

D’altra banda Montserrat ha fet un breu repàs d’algunes de les principals incoherències de la legislatura: “Tenim un Govern que va dir no als transvasaments per després aprovar-los, i més tard derogar-los. Un Govern que obliga a circular a menys de 80 Km/h per no contaminar, però que augmenta la despesa en cotxes oficials. Un Govern que volia una Catalunya lliure de peatges i que ha pujat cada any els peatges per sobre de l’IPC. Una Catalunya que vol ser líder i motor econòmic d’Europa i Espanya però que legisla amb més prohibicions i sancions als comerciants, com amb les recents Lleis de Consum i del Cinema”.
Finalment la portaveu que no va voler confirmar si tornarà a formar part de les llistes dels populars, malgrat que va dir estar “a disposició del partit” va aportar pinzellades de les propostes del PP per les properes eleccions. “Apostarem per un govern amb polítiques coherents, caracteritzat per l’austeritat en la despesa pública (informes, publicitat, oficines, subvencions…), la reducció del tamany de l’administració (quatre conselleries menys, organismes i agències) i la disminució de la burocràcia administrativa i dels impostos per dinamitzar l’economia.

També et pot interessar

Comentaris