El Baix Penedès tindrà un Centre Obert per a joves amb deficiències socioeducatives

10/09/2010 - 08:23h

El Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP) crearà un Centre Obert itinerant a la comarca per ajudar en el seu desenvolupament personal els joves que presenten deficiències socioeducatives. Així ho va aprovar el ple de l’ens comarcal. Segons defineix la Carta de Serveis Socials 2008-2009 de la Generalitat, un Centre Obert és “un servei diürn preventiu, fora de l’horari escolar, que dóna suport, estimula i potencia l’estructuració i el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l’adquisició d’hàbits i l’esbarjo, i compensa les deficiències socioeducatives de les persones ateses”.
Les activitats ordinàries que es realitzen en un Centre Obert són: tallers de manualitats, expressió corporal, alimentació, higiene i salut,joc lliure i joc dirigit, activitats esportives, tasques de reforç escolar i també s’oferta l’adquisició d’hàbits i habilitats socials.
Des del Consell Comarcal del Baix Penedès es va presentar una sol·licitud, aquest mateix any 2010, per rebre finançament per prestar aquest servei de Centre Obert, sol·licitud que va ser canalitzada dins dels programes i projectes que subvenciona el Departament d’Acció Social i Ciutadania (DASC) a través del Contracte Programa. Aquesta sol·licitud ha estat aprovada des del DASC, amb una quantitat assignada al CCBP de 18.000 euros. Aquests diners permetran realitzar un contracte administratiu amb una entitat perquè presti el servei de Centre Obert en 4 municipis de la comarca. Els municipis escollits pels educadors socials dels Serveis Socials Bàsics han estat l’Arboç, Albinyana, el Montmell i Sant Jaume dels Domenys. En cada municipi es prestaran dos tardes de servei, en horari de 5 a 9.
El Centre Obert del Baix Penedès, com els d’arreu, és un servei destinat a menors preferentment entre 6 i 12 anys, si bé en determinats casos, a criteri dels serveis socials bàsics responsables, podran assistir-hi menors de 3 a 5 anys. Prioritàriament s’atendran aquells menors que estan en situació de risc social i que estan en seguiment als serveis socials bàsics. Des del CCBP es preveu en un futur poder implementar-lo en tots els municipis de la comarca (excepte el Vendrell i Calafell, que ja tenen competències pròpies en matèria de serveis socials, i Cunit, que ja disposa d’aquest servei).
L’activitat al Centre Obert itinerant al Baix Penedès començarà el proper mes d’octubre i durarà fins al juny que ve, coincidint amb el final del curs escolar. Els ajuntaments implicats cediran un espai per a la realització de l’activitat, i col·laboraran econòmicament amb una aportació de 90 euros per la compra de material.

També et pot interessar

Comentaris