La galeria d’art Palma Dotze inaugura dimecres una nova exposició

alt
20/08/2010 - 10:08h

El passat mes de desembre la galeria Palma Dotze va celebrar el seu vintè aniversari i per aquest motiu, sota el títol “20 anys: la col·lecció”, ha preparat una exposició en dues parts, que volen mostrar al públic algunes de les obres de la seva col·lecció, així com d’altres que són testimoni del treball creatiu dels artistes catalans, espanyols i estrangers que han exposat a la galeria al llarg d’aquests 20 anys. La primera part d’aquesta mostra es va poder visitar durant els mesos de juny i juliol i la segona s’inaugurarà el proper dimecres 25 d’agost a ¼ de 10 de la nit, coincidint amb el actes previs de la festa major de Vilafranca.
Per la directora de Palma Dotze, Pilar Carbonell, es tracta, sens dubte, d’una efemèride molt important, que celebra el 20 anys durant els quals la galeria vilafranquina s’ha dedicat a la difusió constant de l’art contemporani català, nacional i internacional fora dels circuits habituals establerts a Catalunya, conformant una trajectòria que no ha estat sempre fàcil, i que ha estat reeixida gràcies al treball de les persones que han format part del seu equip i, també, mercès a la bona disposició dels artistes que hi han exposat i a la col·laboració i complicitat de col·leccionistes, crítics, periodistes, galeristes, institucions i públic. Sens dubte, les vivències i aprenentatges compartits han estat el més enriquidor i resten per sempre a la memòria.
Així, memòria i trajectòria és el que Palma Dotze vol revisar a partir d’aquesta selecció de treballs pertanyents al seu fons d’art i col·lecció particular. Com a la primera exposició, les obres que ara es mostren no mantenen entre elles cap relació conceptual, formal i/o temporal, i estan executades en diferents llenguatges (escultura, pintura, obra gràfica o fotografia).
Mentre a la primera es presentava la línia expositiva més conceptual i internacional de la galeria amb obres d’rtistes com Pep Agut, Zhang Huan, Muntadas, Plensa, Rabascall, Claudia Terstappen o Jaume Xifra, en aquest segon episodi de “20 anys: la col·lecció” la galeria vol revisar i honorar l’obra dels primers artistes que van exposar-hi, junt amb la de diferents joves creadors amb els quals ha mantingut col·laboracions i també vol mostrar la d’aquells vinculats a la nostra ciutat i comarca que han exposat també a les seves sales al llarg d’aquests 20 anys.
Dins el grup amb el qual la galeria va realitzar les seves primeres passes, trobem Joan Brossa, Cesc, Maria Girona, Guinovart, Hernández Pijuan, Robert Llimós, Ràfols Casamada, Serra de Rivera, Tàpies, Pere Lluís Via o Viladecans.
Per la seva part, Susy Gómez, Eva Miquel o Núria Solsona representarien el vessant més jove de les seves apostes, mentre que el grup 1, 2, 3 picaparet, Ma Teresa Baltasar, Lluís M. Güell, Marta Marcé, Anna Olivella, Parera Romagosa, Plantalech, Àngels Romeu, August Rosell, Eulàlia Valldosera, Pep Ventosa o Pere Lluís Via serien bon exemple del grup de creadors penedesencs vinculats també a la galeria.
Amb motiu de la inauguració de l’exposició s’oferirà un concert al carrer (davant de la galeria) a càrrec del grup de batucada RETUMBAND. La celebració d’aquest aniversari es completarà amb un brindis al qual tots els assistents estan convidats.

També et pot interessar

Comentaris