Un nou projecte donarà feina a 166 desocupats de la comarca

28/06/2010 - 16:18h

Abans del 15 de juliol començarà un nou projecte destinat a facilitar l’accés al mercat laboral a persones desocupades de Vilafranca i comarca. En aquesta ocasió es tracta d’un projecte inclòs en el pla d’ocupació anticrisi que donarà feina a 166 persones de tota la comarca (75 a Vilafranca) amb un contracte de sis mesos per desenvolupar diverses tasques a l’Ajuntament de Vilafranca. Així ho va anunciar la directora de l’Oficina de Treball de Vilafranca-SOC, Dora García, en la cloenda dels projectes escola-taller, La ciutat de les persones i Entorn Penedès, que es va dur a terme dilluns.

García va explicar que aquesta nova proposta, adreçada a persones inscrites al SOC des d’almenys sis mesos i sense cap tipus de contracte, ni subsidi ni contributiu, permetrà els participants treballar amb un contracte de sis mesos de durada en diverses ocupacions dins de l’Ajuntament, bé com a paletes, peons, informàtics, tècnics mitjans i coordinadors de programes, entre d’altres.
Dora García es va felicitar per aquesta bona notícia en un context d’extrema dificultat econòmica i laboral, tal com exemplifiquen els 8.000 aturats que hi ha actualment a la comarca.
I un missatge d’optimisme també és el que va voler donar l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, que va felicitar els gairebé cent participants en els tres projectes que han finalitzat recentment, concentrats en l’escola-taller Casa Amiguet, el taller d’ocupació “La ciutat de les persones 2” i la casa d’oficis “Entorn Penedès”.
Regull va recordar que l’obligació de les administracions, també la municipal, és vetllar pels ciutadans i, en aquest sentit, l’ocupació és un tema primordial. L’alcalde va explicar que el govern municipal estudia la fórmula per arribar a una coordinació entre el Servei d’Ocupació de Catalunya, l’Ajuntament i el món empresarial per tal que s’impulsi una formació ocupacional que porti els participants directament al món laboral.
L’escola taller Casa Amiguet va començar ara fa dos anys inicialment per rehabilitar les naus del recinte de Cal Berger però deficiències estructurals van fer canviar el projecte per la rehabilitació de Casa Amiguet del carrer de la Palma. En aquesta escola-taller hi han participat 30 alumnes-treballadors.
Pel que fa al taller d’ocupació “La ciutat de les persones 2” s’ha concretat en quatre mòduls d’especialitat: via pública, jardineria, rehabilitació d’habitatges i auxiliar d’ajuda a domicili i geriatria i en els que hi han participat trenta alumnes.
Finalment en la casa d’oficis “Entorn Penedès” hi han participat setze persones en els mòduls d’especialitat en treballs forestals i de cuina (enogastronomia).

També et pot interessar

Comentaris