El Forn J.Rius de Vilafranca rep el premi PIMES 2010 al comerç més competitiu


El forn J.Rius ha estat guardonat amb el premi PIMES 2010 al comerç més competitiu. Enguany, els premis van arribar a la seva 13a edició ja que es van iniciar el 1997 en reconeixement a la contribució anònima dels petits i mitjans empresaris catalans al desenvolupament econòmic i social del nostre país.
Els premis
Amb els anys, s’han anat incorporant als Premis Pimes diferents categories que premien la implicació d’organismes, administracions i mitjans de comunicació en el seu suport a les pimes. Els Premis Pimes estan oberts a totes les petites i mitjanes empreses de Catalunya, de qualsevol àmbit, i els únics requisits per presentar-s’hi són tenir menys de 250 treballadors i no facturar més de 50 milions d’euros.
Pel que fa al comerç vilafranquí, l’encarregat d’anar a buscar el guardó va ser Joan Rius que va rebre el premi de les mans dels Prínceps d’Astúries. Des del forn es mostren molt il·lusionats amb el guardó i s’ho prenen sobretot com a un reconeixement a una trajectòria que va començar el 1922 amb una botiga al carrer Santa Clara de Vilafranca, però val a dir que, abans d’obrir la primera botiga, la família ja es dedicava a aquest sector.
Detalls de l’empresa
El Forn J.Rius és una empresa de comerç situada a Vilafranca que elabora i ven pa, brioixeria i pastisseria des del 1922, any de la fundació de l’empresa familiar. Compta actualment amb deu establiments comercials a la comarca de l’Alt Penedès, amb una quota de mercat del 30% a Vilafranca del Penedès i una cartera de clients del canal HORECA, col·legis i hospitals, que suposen un 30% de la venda.
La incorporació de les últimes tecnologies al procés de panificació ha permès augmentar la seva facturació un 5% aquest 2009.
L’empresa ha construït un nou centre productiu de 2.500m2 al polígon industrial de Sant Pere Molanta d’Olèrdola, on ha traslladat tota la producció. Així, ha millorat i ampliat els espais de treball, i s’han incorporat nous sistemes de fabricació, com la fermentació controlada i els sistemes de fred, que han permès llançar nous productes, com ara derivats ecològics del pa.
Forn J. Rius dóna feina a 50 persones, entre dependència, obrador i administració, i els seus treballadors compten amb una formació permanent a través de l’Escola de Formació del Gremi de Forners de la Província de Barcelona.