El Forn J.Rius de Vilafranca rep el premi PIMES 2010 al comerç més competitiu

alt
10/06/2010 - 15:50h

El forn J.Rius ha estat guardonat amb el premi PIMES 2010 al comerç més competitiu. Enguany, els premis van arribar a la seva 13a edició ja que es van iniciar el 1997 en reconeixement a la contribució anònima dels petits i mitjans empresaris catalans al desenvolupament econòmic i social del nostre país.
Els premis

Amb els anys, s’han anat incorporant als Premis Pimes diferents categories que premien la implicació d’organismes, administracions i mitjans de comunicació en el seu suport a les pimes.  Els Premis Pimes estan oberts a totes les petites i mitjanes empreses de Catalunya, de qualsevol àmbit, i els únics requisits per presentar-s’hi són tenir menys de 250 treballadors i no facturar més de 50 milions d’euros.

Pel que fa al comerç vilafranquí, l’encarregat d’anar a buscar el guardó va ser Joan Rius que va rebre el premi de les mans dels Prínceps d’Astúries. Des del forn es mostren molt il·lusionats amb el guardó i s’ho prenen sobretot com a un reconeixement a una trajectòria que va començar el 1922 amb una botiga al carrer Santa Clara de Vilafranca, però val a dir que, abans d’obrir la primera botiga, la família ja es dedicava a aquest sector.

Detalls de l’empresa
El Forn J.Rius és una empresa de comerç situada a Vilafranca que elabora i ven pa, brioixeria i pastisseria des del 1922, any de la fundació de l’empresa familiar. Compta actualment amb deu establiments comercials a la comarca de l’Alt Penedès, amb una quota de mercat del 30% a Vilafranca del Penedès i una cartera de clients del canal HORECA, col·legis i hospitals, que suposen un 30% de la venda.

La incorporació de les últimes tecnologies al procés de panificació ha permès augmentar la seva facturació un 5% aquest 2009.
L’empresa ha construït un nou centre productiu de 2.500m2 al polígon industrial de Sant Pere Molanta d’Olèrdola, on ha traslladat tota la producció. Així, ha millorat i ampliat els espais de treball, i s’han incorporat nous sistemes de fabricació, com la fermentació controlada i els sistemes de fred, que han permès llançar nous productes, com ara derivats ecològics del pa.
Forn J. Rius dóna feina a 50 persones, entre dependència, obrador i administració, i els seus treballadors compten amb una formació permanent a través de l’Escola de Formació del Gremi de Forners de la Província de Barcelona.

També et pot interessar

Comentaris