Una maleta pedagògica sobre els castells viatjarà per les escoles de tot l’Alt Penedès

31/05/2010 - 14:47h

El Centre de Recursos Pedagògics de l’Alt Penedès ha elaborat una nova eina adreçada als alumnes, sobretot de primària, però apta també per a educació infantil i secundària. Es tracta de la maleta pedagògica sobre els castells per a la que s’ha comptat amb la col·laboració de les dues colles vilafranquines.

Un dossier molt complert sobre la pràctica i el món casteller, junt amb contes, vídeos, figures i fins i tot la indumentària d’un casteller amb mocador i faixa inclosos, tenen cabuda dins d’aquesta maleta, que neix per viatjar a partir del curs vinent per tota la comarca. Inclou tant recursos físics com virtuals i també diverses fitxes de treball adreçades als alumnes. La maleta es deixarà en préstec a tots els centres que ho sol·licitin i en funció de la demanda la podran fer servir entre tres setmanes i un mes.
L’objectiu és difondre el fet casteller i els seus valors i al mateix temps donar eines als mestres per tal que els puguin aplicar a les diferents matèries escolars.
Segons van explicar des del Centre de Recursos Pedagògics, aquesta maleta ve a omplir un buit en l’àmbit diàctic, ja que feia temps que des del món de l’ensenyament es reclamava una eina com aquesta. La maleta sobre els castells s’afegeix a altres que ja estan en funcionament, com ara les dedicades a la poesia, l’art, els valors, l’hort. Pròximament entraran en funcionament altres maletes temàtiques, encara en fase d’elaboració, com la de la convivència o la de la mort i el dol.

També et pot interessar

Comentaris