L’Estalella Graells de Vilafranca i la Circell de Moja, premi Baldiri Reixac

26/05/2010 - 16:39h

Els alumnes de Cicle Inicial de l’Escola Estalella de Vilafranca han guanyat un premi Baldiri Reixac amb el seu treball ‘Els nostres nous jocs de pati en català’, dirigit per les mestres d’Educació Física i de Música. A més a més, l’escola Circell de Moja també ha guanyat el premi pel projecte ‘Vida sana’.
El premi vilafranquí pertany a la categoria de Premis als alumnes i consisteix en 2.000 euros per a comprar llibres en català per a l’escola. ‘Els nostres nous jocs de pati en català’ és un treball de creació de jocs amb música i percussió de mans, inspirats en els jocs populars de pati que es canten tot picant les mans dels companys, als quals es juga des de fa anys i anys, que passen de generació en generació sense saber qui se’ls ha inventat i que són tots en castellà.
Les mestres d’Educació Física i de Música es van dedicar a filmar els alumnes de Cicle Inicial a l’hora del pati quan jugaven a aquests jocs i es van adonar que cada alumne coneixia una mitjana de sis a vuit jocs en castellà.
Des de l’aula de música es va portar a terme un treball al voltant d’aquests jocs, on la coordinació, el ritme i la paraula tenen un paper molt important. En grups de dotze o tretze alumnes i partint d’un o dos dels jocs en castellà, la mestra els va convidar a inventar un joc nou que estigués inspirat en el que ja sabien, però en català.

Per altra banda, el projecte ‘Vida sana’ de l’Escola Circell és, segons explica la directora de l’escola, Carme Ortoll, interdisciplinari i hi participen tots els alumnes de l’escola, des de P3 a 6è. El seu propòsit és el de fomentar la vida sana posant l’accent en hàbits d’higiene, alimentació i descans personal. Ortoll resumeix que l’escola va elaborar un material audiovisual amb el treball que es feia a l’aula per afavorir aquest benestar integral, per després treballar-lo conjuntament amb les famílies.
Aquesta és la novena vegada que l’escola Circell obté un dels premis Baldiri Reixac. Ortoll indica que la clau és la il·lusió i entusiasme que comparteixen l’equip de mestres, les famílies i l’alumnat. El premi està dotat amb 700 euros que es destinaran a adquirir llibres per a ampliar el fons de la biblioteca.
L’acte de lliurament dels premis s’ha convocat per diumenge 30 de maig al migdia, al casal de l’Espluga de Francolí.

També et pot interessar

Comentaris