Els Castellers de Vilafranca descarreguen un set de set amb un enxaneta

24/05/2010 - 07:23h

Aquest diumenge 23 de maig els Castellers de Vilafranca van actuar a Mollerussa en motiu de la diada castellera de Festa Major conjuntament amb els Margeners de Guissona i els Castellers de Sant Cugat. La nota més destacada de la diada va ser l’estrena d’una nova construcció, el set de set amb un únic enxaneta.

En primera ronda els Verds van descarregar el 4 de 8, que va pujar molt segur i que va comptar amb l’estrena d’un segon. A continuació van encarar el 3 de 8 que va tenir una execució impecable i va permetre l’estrena d’un terç i d’un dos. En la tercera ronda va ser el moment de la novetat castellera de la jornada -i qui sap si de la temporada-, ja que els de Cal Figarot van decidir afrontar el 7 de 7 per primera vegada. El castell va pujar ferm i amb bones mides i també va possibilitar l’estrena d’un nou dos de la colla. Per acabar l’actuació els penedesencs van realitzar un vano de 5.
Amb l’actuació de 4 de 8, 3 de 8, 7 de 7 i vano de 5, els Castellers de Vilafranca van firmar la millor actuació castellera feta mai a Mollerussa.
El 7 de 7, castell inèdit pels Castellers de Vilafranca, és una estructura composta formada per un quatre i un tres, amb dos poms de dalt formant dos pollegons, i un sol enxaneta coronant cada estructura. És un castell que requereix disposar de molta gent de tronc, molta canalla i una bona pinya per assegurar bé les set rengles del castell.
Si bé el 7 de 7 dels Castellers de Vilafranca és el primer descarregat amb un sol enxaneta, els Margeners de Guissona van descarregar la temporada passada el 7 de 7 amb dos enxanetes en tres ocasions.

També et pot interessar

Comentaris