UP denuncia LIDL per vendre vi d’agulla etiquetat com a cava

20/05/2010 - 16:53h

 El sindicat Unió de Pagesos de Catalunya va convocar dimecres al matí una acció reivindicativa davant el centre comercial Lidl a Vilafranca per fer pública una denúncia presentada per publicitat enganyosa contra aquesta cadena per anunciar la venda d’un vi d’agulla elaborat fora de l’Estat com si fos cava. Segons han dit des d’UP, aquesta cadena anuncia als seus fulletons publicitaris un vi d’agulla elaborat fora de la zona de protecció de denominació d’origen cava amb el nom d’aquesta denominació.
El sindicat ja ha informat d’aquesta promoció fraudulenta al Consell regulador del Cava, així com a l’Agència Catalana de Consum, perquè totes dues entitats exerceixin la seva responsabilitat.
Unió de Pagesos considera que aquests fets suposen la vulneració de la Llei de l’estatut del consumidor quan a la veracitat de la informació, motiu pel qual demana que s’apliqui el previst quan a infraccions i sancions sobre frau i engany, sobre la disciplina del mercat i de defensa dels consumidors i usuaris.
En l’acte de dimecres a l’entrada del centre de Vilafranca del Penedès, que s’emmarca dintre de la campanya de preus justos al camp i a la ciutat que fa el sindicat, es van repartir fulletons informatius sobre la publicitat enganyosa duta a terme per Lidl. A l’acció hi van assistir el responsable de sectors vegetals de la Comissió Permanent d’Unió de Pagesos, Josep Carles Vicente; el responsable nacional del sector de la vinya i el vi de la Unió de Pagesos, Joan Santó, i el coordinador comarcal de l’Alt Penedès del sindicat, Josep-Joan Saumell.

També et pot interessar

Comentaris