Projecte de reurbanització de la travessera de l’antiga BV-2153 al Pla del Penedès

19/05/2010 - 15:24h

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de El Pla del Penedès el projecte constructiu de l’accés oest de la travessera urbana de l’antiga BV-2153, amb l’objectiu de millorar tant la seguretat viària com l’accessibilitat, i la qualitat urbana de l’accés principal a la localitat, ara que el trànsit majoritari circula per la nova carretera BV-2153.

El projecte es planteja tres objectius. Un primer de millora de la seguretat viària, la mobilitat i de l’accessibilitat tant dels vianants com dels vehicles, donant prioritat als vianants, eliminant les barreres arquitectòniques i donant continuïtat a l’itinerari de vianants. El segon objectiu persegueix la creació de mecanismes de reducció de velocitat, millores en el traçat en planta introduint un traçat sinuós amb carrils que trenqui amb la visual recta i la incorporació d’aparcaments.

En tercer lloc, el projecte vol millorar la qualitat de l’espai urbà de la travessera i el seu entorn mitjançant una nova pavimentació, la incorporació d’arbrat, de nou mobiliari urbà i la millora de serveis com el drenatge, l’enllumenat públic i el reg.

L’actuació es concreta en dues estratègies. La creació de mecanismes de reducció de velocitat, com ara la introducció del traçat sinuós, la reducció de la calçada actual a dos carrils de 3,30 metres cadascun, reducció de l’amplada visual mitjançant la plantació d’arbrat, l’ordenació de les cruïlles o la instal•lació d’elements reductors de velocitat.

La segona estratègia es centra en la millora de la qualitat de l’espai urbà i l’aportació de valor afegit al nucli urbà. En aquest sentit, es preveuen una sèrie d’actuacions com ara la construcció de voreres adaptades i itineraris de vianants continus; la creació de l’illa de vianants sobreelevada que permeti encabir la Plaça de Catalunya en el teixit urbà i connectar-la amb el polisportiu o la reordenació de l’espai de parada de bus o la col•locació de mobiliari urbà.

També et pot interessar

Comentaris