VINSEUM acull divendres dia 28 el II Sopar dels Xarel·los

17/05/2010 - 15:06h

Divendres dia 28 de maig la capella Sant Pelegrí del VINSEUM acollirà a les vuit del vespre el segon sopar dels Xarel·los del Penedès que, organitzat pel restaurant El Gat Blau, vol que els penedesencs valorin el xarel·lo “de la manera que es mereix”.
Tal i com diu la propietaria del restaurant, Olga Guasch, el que es vol és anar consolidant aquesta jornada sense morir d’èxit i, per tant, de moment no es plantejen realitzar aquest sopar més d’un cop a l’any. Tots els organitzadors destaquen també que el sopar es faci en un lloc tant emblemàtic com el VINSEUM. Enguany aquest sopar commemorarà els 50 anys de la DO Penedès. Des de l’entitat, Josep Ribas, vol remarcar que el xarel·lo “és el book insignia i per tant volem demostrar que aquesta varietat té tanta diversitat que es pot fer un gran sopar amb només xarel·los”.
El sopar comptarà amb cinc plats maridats amb diferents tipus de xarel·lo: primerament es servirà una amanida de salmó marinat amb emulsió de cítrics i un xarel·lo Gisele de Mas Tinell.
Seguidament i haurà una crepe farcida d’ànec del Penedès i la seva salseta que es maridarà amb un xarel·lo del Celler Avgvstvs. Com a tercer plat serviran una orada al forn amb verduretes i un polsim de nous que anirà acompanyat d’ un xarel·lo tradicional escumós de Cava Colet. El quart plat serà un gall negre del Penedès rostit al forn maridat aquest cop amb xarel·lo Eelctio de Caves Parés Baltà. Com a postres els comensals podran degustar un pà de pessic sobre llit de xocolata negra i un xarel·lo Advent d’Heretat Mont-Rubí.
Tots els representants de les bodegues van voler expressar en la presentació de l’acte com era d’important el xare·lo i com, també, era una varietat de la que el propi Penedès havia de ser més conscient i valorar-ne més la seva qualitat.
El sopar té un preu de 40 euros i hi haurà un rigurós ordre d’inscripció ja que les places són limitades. Per inscriure’s s’han d’ingressar els 40 euros al compte 2081-0024-01-3300007472.

També et pot interessar

Comentaris