Del 14 al 16, Fires de Maig o dels Enamorats a Vilafranca

alt
05/05/2010 - 09:35h

Del 14 al 16 de maig se celebra una nova edició de les Fires de Maig o dels Enamorats, la Fira multisectorial de Vilafranca. Aquest dilluns, amb la presència de l’alcalde, Pere Regull, la regidora de Comerç i Turisme, Maria Dolors Rius, així com membres de la comissió de fires i representants dels comerços i empreses participants van ser presentades les novetats més significatives de l’edició d’enguany, que comptarà amb 150 expositors. La fira ocuparà 16.500 metres quadrats i hi ha prevista l’afluència d’uns 40.000 visitants.
El tret de sortida es farà aquest dimecres amb el pregó de l’advocat i economista Francesc Sanuy. Després tindrà lloc el lliurament dels premis de la cinquena edició de Cartes Romàntiques d’amor i desamor.
Una de les grans novetats d’aquest any serà la creació de les jornades professionals amb la voluntat d’apropar tots els professionals del Penedès a la Fira i que l’espai es converteixi en un lloc de trobada d’empresaris del territori. Per primera vegada, es reservarà una zona específica al pavelló firal per convertir-la en sala de conferències amb capacitat per a 100 persones, on s’hi duran a terme unes jornades que s’iniciaran el matí del divendres 14, amb la ponència sobre les xarxes socials i les empreses a càrrec de Gemma Urgell, periodista, consultora de comunicació i web a Redall.cat i especialista en l’anomenada web 2.0. A la tarda, el doctor en Geografia i professor de la Facultat de Turisme de la UdG i director de l’Institut Superior d’Estudis Turístics, José A. Donaire, oferirà una ponència sobre l’eficiència i diferenciació empresarial amb un especial enfoc en el sector turístic. La darrera de les tres conferències l’impartirà, el diumenge 15 al matí, el conegut professor de màrqueting d’Esade Carles Torrecilla, que explicarà què han fet i com s’ho han manegat les empreses que ja han sortit de la crisi.
Les inscripcions a les tres conferències s’han de fer a l’Oficina del Patronat de Comerç i Turisme (c/ Fruita, 13 o a comerc@vilafranca.org) i el preu d’inscripció a una jornada és de 15 euros, i a les tres, 35 euros.

Reinventar

Amb l’objectiu d’anar reinventant i renovant per mantenir el seu atractiu i convocar nous perfils de públic, la regidora i presidenta del Patronat de Turisme, Maria Dolors Rius, va explicar que l’edició d’aquest 2010 potenciarà les àrees d’enogastronomia i enoturisme. Pel que fa a la primera, aquesta comptarà amb la presència de sis restaurants, amb l’objectiu d’acostar al públic els plats més significatius de la cuina penedesenca maridats amb una selecció dels millors vins i caves de la DO Penedès que gestionarà l’AVC-UVIPE. Els restaurants El Gat Blau, Trefi, Trencadís, Nou Tanins, La Casa del Conill i la Cucanya oferiran un total de catorze plats i més de 20 cellers de la DO Penedès mostraran una representació dels millors caves i vins del Penedès. El tiquet per degustar un plat serà de 4 euros i per provar un vi, 2 euros.
La segona àrea serà la zona destinada a l’enoturisme. El visitant podrà trobar estands amb informació sobre cellers, cases rurals, restaurants, museus i serveis turístics que es poden trobar al Penedès.
Per anar escalfant motors i per segon any consecutiu, dilluns sortirà al carrer la primera edició del Firal, el diari gratuït de les Fires que es podrà trobar als establiments i localitzacions habituals de Vilafranca i comarca. La primera edició recollirà totes les novetats i els expositors presents al certamen, i la segona, que sortirà el dissabte de fires, recollirà les notícies més importants, així com el pregó o la inauguració. Tindrà 24 pàgines a tot color.
Les fires comptaran amb un gran nombre d’activitats paral·leles, com la Mostra d’Artesans, Pintors i Brocanters, la trobada bianual de Puntaires, obres de teatre, actuacions castelleres i falconeres, activitats infantils que us detallarem divendres que ve en una agenda específica. Caixa Penedès patrocinarà, un any més, l’esdeveniment i el Patronat ha delegat aquest any a l’empresa de màrqueting, comunicació i disseny Parenthesis l’organització de la fira.

Una Bossa de Vilafranca per recaptar fons per ‘Santa Maria 2020’

Els tres dies de les Fires, el Patronat de Comerç i Turisme de Vilafranca durà a terme una campanya de presentació de la Bossa de Vilafranca, una bossa de material reciclat que es podrà adquirir a l’estand d’informació de les fires, al preu simbòlic d’un euro. La recaptació de la venda d’aquestes bosses anirà íntegrament adreçada a la campanya “Santa Maria 2020” per a la rehabilitació de la basílica de Santa Maria.

Sorteig de 5.000 euros

Per tercer any consecutiu, els concessionaris d’automòbils presents a les Fires incentivaran les vendes amb el sorteig de 5.000 euros entre totes les persones que hagin fet la reserva o adquirit un vehicle durant la Fira. El sorteig serà el diumenge 16 a les nou del vespre, a l’estand d’informació. Els compradors de l’automoció tindran amb les fires els darrers dies per poder aprofitar els ajuts de l’Estat amb la compra d’un vehicle nou. Enguany, a la fira també s’oferiran cotxes km. 0 amb uns preus molt interessants.

Notable absència de la maquinària agrícola

La majoria dels comerciants de maquinària agrícola han decidit no ser a les Fires d’aquest any. Segons un comunicat, la raó és per “solidaritat amb el sector agrícola, especialment el vitícola per la crisi existent” un fet que provoca la manca d’inversions d’aquests en la compra de tractors i maquinària. L’absència, diuen, no ve motivada ni pel preu del metre quadrat a la fira ni per cap problema amb l’organització. El comunicat el firmen les empreses, Agrícola Vives, Autoagrícola Petit, Balven, Emms SA, Joan Cortiada SA, Maquinària Agrícola Escala, Maquinària Agrícola Gibert, Saher i Tallers An-Per.

També et pot interessar

Comentaris