Acord per ajudar a la inserció laboral de dones víctimes de violència de gènere

alt
30/04/2010 - 09:36h

El Consell Comarcal del Baix Penedès va acollir l’acte de signatura per a la posada en marxa de la Taula per a la inserció laboral de les dones en situació de violència de gènere. L’acord el van signar els departaments de Treball i Acció Social i Ciutadania de la Generalitat i els agents econòmics i socials i entitats locals.
La finalitat de l’acord és començar a treballar conjuntament per tal de possibilitar la inserció laboral de les dones que es troben sotmeses a aquesta mena de violència, tenint en compte que la dependència econòmica és utilitzada sovint com una coacció afegida.
Nombroses entitats locals, entre les quals s’hi trobava el Consell Comarcal del Baix Penedès representat pel conseller d’Acció Social i Ciutadania i president en funcions, Joan Basseda, van signar l’acord.
Els projectes impulsats per aquesta taula ofereixen un suport individualitzat per a cada dona, i se’n tenen en compte els possibles problemes psicològics que poden suposar una dificultat afegida per a la seva inserció laboral. Se n’identifiquen les competències i
habilitats per tal de potenciar-les, i es complementen amb formació. Un cop contractades, i gràcies a la col·laboració de diverses empreses, es fan sessions d’acompanyament en els primers dies i de seguiment, amb la finalitat de resoldre les dificultats que puguin
experimentar les dones en el seu nou entorn laboral.
Amb aquesta iniciativa, al Camp de Tarragona s’ha promogut, fins ara, la inserció laboral de 40 dones que han patit o pateixen violència de gènere, i que representen un 54%.

També et pot interessar

Comentaris