El judici contra l’imam de Cunit serà el mes de juliol

30/04/2010 - 09:16h

El judici contra l’imam de Cunit per un presumpta cas d’assetjament a una mediadora social del municipi serà el pròxim mes de juliol a Tarragona. La mediadora, Fàtima Ghailan, ha manifestat a l’agència informativa ACN que espera que el judici serveixi per “posar les coses al seu lloc i per fer justícia”, tot i que la seva vida “ja no serà el mateix”, ha admès. Ghailan ha afirmat que li agradaria que, un cop acabés el contenciós, hi hagués una disculpa i rectificació pública per part de Consell Islàmic de Catalunya, així com d’aquells representats polítics del seu municipi que al seu moment l’han “ofès i acusat”. Ghailan ha dit també que espera que aquests representants polítics “es pensin millor les coses” d’ara en endavant.
Recordem que Fiscalia i l’acusació particular demanen per a l’imam de Cunit penes que van de dos a cinc anys de presó per coaccions, calúmnies i amenaces, i penes d’entre dos i quatre anys per a tres imputats més: la dona i la filla de l’imam i el president de l’Associació Islàmica de Cunit. 
Els fets que aniran a judici es remunten al desembre del 2008, quan la mediadora i l’imam es van intercanviar denúncies, la primera denunciant amenaces tant al carrer com per telèfon, i el segon, desmentint-ho.
L’Associació Cultural Islàmica del poble va iniciar una recollida de signatures en contra de Fàtima Ghailan, i la instància que van presentar a l’Ajuntament de Cunit va ser resposta amb una carta que també ha esdevingut polèmica -en interpretar-se que el consistori agraïa l’acció dels promotors de la recollida. En aquest sentit, fonts municipals van assegurar que es tractava d’una carta ‘protocol·lària’ de resposta i que en cap cas s’ha dubtat que la “víctima és Ghailan” i que sempre s’ha vetllat per la seva protecció.

També et pot interessar

Comentaris