La manifestació contra el POUM de Calafell aplega més d’un miler de persones a Segur

alt
Avatar
03/04/2010 - 15:45h

La lluita veïnal contra el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Calafell s’ha traslladat al carrer aquest Dissabte Sant a Segur de Calafell en una manifestació amb més d’un miler de veïns contraris al pla que està desenvolupant el govern municipal de PSC, ADMC i ERC. alt i que el consistori va aprovar en un ple recent admetre les al·legacions veïnals presentades per als punts més polèmics del POUM -el futur de la zona de l’hotel Marinada i l’afectació a l’entorn del carrer Baixador-, les dues associacions veïnals, AVSU i Veïns, han mantingut la concentració i han demanat que s’aturi el projecte i es busqui el consens que ha faltat en tot el procés. L’Ajuntament ja havia rebut prop de 1.500 al·legacions, gairebé totes en relació a Segur.
Les organitzacions convocants d’aquesta mobilització, les associacions veïnals, AVSU, Veïns i Plataforma No al POUM, han demanat al consistori que aturi el procés i tornar a negociar per arribar al consens que reclamen les associacions de veïns. Un fet important per als col·lectius socials és aprofitar la inversió que ja ha fet el govern municipal en l’elaboració del pla. Les entitats veïnals, després que l’ajuntament retirés en l’últim plenari els punts més controvertits del POUM com el pla Hotel Marinada i l’afectació a l’entorn del carrer Baixador, exigeixen que amb el nou pla urbanístic es doti la població de més equipaments i zones verdes, serveis que consideren deficitaris actualment al municipi.
Juntament amb els veïns, el grup municipal de CiU, principal grup de l’oposició, ha demanat que el pla no prosperi sense que hi hagi més participació dels veïns i més acords. Segons el cap de l’oposició, Joan Olivella, “s’han gastat molts diners i molts esforços en tirar endavant el POUM però ara cal aturar-nos, seure, i trobar el consens”. Des de la Plataforma No al POUM, el seu president Joan Jesús Torres, ha fet l’avís que la d’aquest dissabte no serà l’única mobilització ciutadana que preveuen fer. Torres ha dit que “aquest només ha estat un primer pas de les reivindicacions que pensem portar endavant”.
La data de la concentració s’ha fet coincidir amb la Setmana Santa per afavorir la presència de molts dels propietaris que són de fora i tenen a Segur i a Calafell la seva segona residència. Juan Jesús Torres assegura que molts propietaris alemanys i anglesos es trobaran amb l’afectació que planteja el POUM a les seves cases aquest mes de juny, “quan ja no podran al·legar ni queixar-se”, fet que considera que suposa un greuge i que s’ha volgut corregir aprofitant aquest petit període de vacances per convocar la mobilització.
Milers d’al·legacions
Recordem que l’Ajuntament de Calafell ha rebut al voltant de 1.400 al·legacions al POUM, la major part des de Segur de Calafell, des de l’octubre fins aquest passat mes de gener. L’aprovació inicial del pla es va fer en l’última sessió plenària retirant els polèmics plans de Segur. L’equip de govern municipal, format per PSC, ADMC i ERC, preveu aprovar el POUM de Calafell abans de l’estiu. Alguns dels representants de les agrupacions de veïns s’han queixat del tracte rebut fins ara per part del consistori i de la poca veu que han tingut en la redacció del projecte.

També et pot interessar

Comentaris